In de trein, op de fiets, in de auto, op de wc, aan tafel; genoeg gelegenheden om je te buiten te gaan aan vieze gewoontes.

15 x vieze gewoontes waar jij je ook wel eens schuldig aan maakt

Geef maar toe

In de trein, op de fiets, in de auto, op de wc, aan tafel; genoeg gelegenheden om je te buiten te gaan aan vieze gewoontes. Als je denkt dat niemand kijkt of je even een moment voor jezelf hebt, maakt iedereen zich er wel eens schuldig aan (behalve jij natuurlijk, dat snappen we). Sommige zijn niet zo chique, sommige zelfs behoorlijk smerig. Hieronder een paar van de dirty habits:

1Even de darmen opschonen
Een scheet, wind, knetter, puffer, zoefje, hoe je het ook wilt noemen. Een mens laat er gemiddeld 12-25 per dag. Dus ja, ook jij laat er wel eens eentje vliegen. Altijd jammer als je het stiekem probeert te doen, maar de geur je achtervolgt. 

2Snuiten op de grond
Dit is er toch wel één in de categorie 'ronduit smerig'. Vrouwen maken zich over het algemeen niet vaak schuldig aan dit fenomeen, mannen daarentegen.. Vaak genoeg 'in het wild gezien' dat mannen het ene neusgat dichtknijpen en dan met lekker veel kracht de klodder uit hun andere neusgat snuiten. Zo, flats, op de grond. Het zal je maar dwars zitten. 

3Smakken
Ik weet dat veel mensen het niet bewust doen maar man, o man, wat is dat toch een smerig geluid. Vooral als de mond lekker ver open gaat en er veel speeksel wordt aangemaakt. 

4Handen niet wassen na toiletbezoek
Je veegt de boel toch netjes af met wc-papier, niet met je hand zelf. Handen wassen is dan toch helemaal niet nodig? Uhuh.. 

5Volgende week verschoon ik mijn bed, heus waar
Hoor je het jezelf denken. Ja he? Om het vervolgens nog een weekje uit te stellen. En nog eentje. Drie maanden verder. 

6Neuspeuteren (en opeten)
Als kind was het nog geoorloofd en op z'n tijd zelfs schattig, maar volwassenen gaan nog een stapje (of bolletje) verder. De uitspraak 'stuur je een kaartje als je boven bent' gaat in dat geval wel op. En dan is vaak het neuspeuteren nog niet eens het smerigste gedeelte. Daarna wordt er uitvoerig naar de neusbacteriën gekeken, er worden bolletjes van gemaakt en het wordt zo, hop, gerecycled via de mond. 

7Nagelbijten (en opeten of uitspugen)
Lange nagels (zonder nagellak) zien er niet altijd even fris uit, en dus moet de boel worden kortgewiekt. Met een nagelschaar? Neuh, te veel moeite. Je tanden doen het werk even goed. Lekker knagen aan die nagels. Om ze vervolgens uit te spugen of, wederom, te recyclen. 
 

8Puist uitknijpen
Hoewel de meesten het de smerigste bezigheid aller tijden vinden (snap ik volkomen), heb ik er een stiekeme fascinatie voor. Ik vind niets fijner dan een puist met witte kop uit te knijpen, totdat het laatste beetje eruit is. Bij anderen ook geen probleem. Heel bevredigend werk. Ik weet het, ik ben raar. 

9Vingers knakken
Ik snap het nut er niet helemaal van, maar genoeg mensen die hier de grootste vreugde uit halen. Dat geluid gaat door merg en been. 

10Grote boodschap-inspectie
Na de number two even achterom kijken wat je ervan hebt gemaakt (en of je gezond genoeg hebt gegeten). Het kan dan wel een vieze gewoonte zijn, nuttig is 't wel. Hou je nog een beetje in de gaten of je volgende keer toch die worteltjes uit de schappen moet pakken in plaats van Doritos

11Etensresten uit mond halen
Dat stukje dat vast (en dwars) zit achter je kies er even met je vinger uit pulken. Maar wat moet je er vervolgens mee? Er is geen prullenbak in de buurt. Dan maar weer opeten, net zo makkelijk.  

12Sokken (of ondergoed) hergebruiken
Al je sokken zitten in de was.. What to do? Dan nog maar een keer dat paar van gisteren aan. Binnenstebuiten, dat nog net wel.  

13Jeuk in je oor 
Hoewel inmiddels algemeen bekend is dat wattenstaafjes helemaal niet goed zijn voor je gehoorgang, is een grondige schoonmaak soms erg fijn. En wat komt er een smerigheid uit. Sommigen vinden het zelfs lekker om op te eten. Ja, echt. 

14 Op de grond gevallen eten alsnog opeten 
De vijf-seconden-regel komt regelmatig van pas. Ken je 'm nog niet? Bij deze: mocht je iets op de grond laten vallen, dan heb je vijf seconden de tijd om het weer op te rapen en het alsnog geoorloofd in je mond te stoppen. Met een speling van pak 'm beet 5 seconden, uiteraard. 

15 Je keel schrapen
Verkouden of niet verkouden, keel schrapen is bij veel mensen een favoriet. Vooral als je in de UB zit (of een andere stille ruimte met veel mensen), is het bijna een keel-schraap-concert te noemen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten