Glamour zoekt daarom uit in welk wintersport gebied je de grootste kans hebt op een pak sneeuw, het liefst in verse poedervorm.

5 sneeuwzekere wintersportgebieden

Op deze plekken in Europa is sneeuw gegarandeerd

Ga jij binnenkort je wintersportvakantie boeken? Niks zo teleurstellend als een piste zonder sneeuw. Glamour zoekt daarom uit in welk wintersport gebied je de grootste kans hebt op een pak sneeuw, het liefst in verse poedervorm. 

Gletsjergebieden
Gletsjergebieden zijn altijd sneeuwzeker. Op de gletsjer ligt een dikke laag sneeuw, waardoor het geen probleem is om daar te skiën of boarden. Ga je vroeg of laat in het seizoen wintersporten? Dan is een gletsjergebied ook een goed idee. Je kunt in de meeste gletsjergebieden van oktober tot en met juni skiën of boarden. De bekendste gletsjers zijn Stubai, Sölden en Hintertux.

Arlberg
Arlberg ligt in de Oostenrijkse Alpen. Het wintersportgebied steekt letterlijk boven de rest uit, waardoor sneeuwwolken worden tegengehouden en helemaal uitsneeuwen. Een bekende plaats in Arlberg is Lech.

Espace Killy
Ga je liever naar Frankrijk? Dan is het gebied Espace Killy een goede keus. Ben je een fervent wintersporter? Dan ken je het waarschijnlijk van de skidorpen Tignes en Val d'Isère. De hoogte en ligging van het gebied zorgen voor veel sneeuw. Het gebied ligt beschut en is vrij van föhn (droge, warme lucht) en zachte zeelucht. In totaal is het gebied goed voor 298 kilometer aan pistes.

Obergurgl-Hochgurgl
Een ander sneeuwzeker gebied in Oostenrijk is Obergurgl-Hochgurgl. Het plaatsje Obergurgl ligt op 1930 meter hoogte, achterin het Ötztal. De sneeuw komt zowel uit het noorden als het zuiden.

Puy Saint Vincent
Heb je voor de sneeuw heel wat kilometers over? Puy Saint Vincent in de Franse Alphen is een up coming gebied. Een ander voordeel is dat verschillende websites het gebied tippen als relatief goedkoop. Een 6-dagen skipas in het hoogseizoen kost €172.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten