Als je eenmaal onderuitgezakt op de bank ligt, heb je meestal geen zin meer daar weer af te komen om een potje te gaan hardlopen. Toch zijn er genoeg manieren die het hardlopen gemakkelijker maken.

9 tips die het hardlopen een stuk makkelijker maken

Dus no excuses meer ladies!

Als je eenmaal onderuitgezakt op de bank ligt, heb je meestal geen zin meer daar weer af te komen om een potje te gaan hardlopen. Het is te verleidelijk om een filmpje aan te zetten en niets meer te doen. Toch zijn er genoeg manieren die het hardlopen een stukje makkelijker te maken. Met deze acht tips heb je geen excuses meer ladies

1 Plan je route
Bedenk hoeveel kilometer je wil gaan lopen en stippel je route uit. Ga niet meteen als een malle rennen, bouw eerst je loopritme op. Je zult zien dat als je je tempo steeds iets verhoogt, je na een aantal weken al veel beter bent. 

2 Stel je zelf doelen
Edwin Locke en Gary Latham toonden in 1990 met de ‘goal-setting’-theorie aan dat je beter presteert als je een duidelijk doel voor ogen hebt. Ga niet na een paar keer al tien kilometer lopen, als je weet dat je dit nog niet haalt. Bouw het langzaam op en maak je doelen steeds iets groter, maar hou het realistisch. Voor je het weet loop je zonder problemen zo vijf kilometer.

3 Zoek een loopmaatje 
Trek een vriendin van de bank en ga samen hardlopen. Met z’n tweeën is het een stuk gezelliger en bovendien heb je je met een renmaatje aan een afspraak te houden. 

4 Treat yourself
Stel een beloning als je je doelen hebt behaald. Bij tien kilometer hardlopen mag je bijvoorbeeld die mooie trui kopen die je al een paar weken wilt hebben. 

5 Moedig jezelf aan
Als je jezelf aanmoedigt krijg je meer zelfvertrouwen en ook meer zin om je doel te behalen. Geef jezelf op voor een hardloopevenement, zo zit er wat druk achter en weet je zeker dat je je doelen toch echt moet bereiken. 

6 Zorg voor goede schoenen
Sportschoenen zijn best prijzig, maar ze zijn zeker de moeite waard. Het is niet bewezen dat goede sportschoenen blessures voorkomen, maar je kunt zo wel minder last hebben van spierpijn. En hardloopschoenen lopen gewoon veel comfortabeler. Om blaren te voorkomen kun je overigens het beste naadloze sokken aanschaffen. 

7 Gebruik motiverende apps
De smartphone is niet meer weg te denken, dus gebruik hem ook hierbij. Kies een muziek-app voor een leuke afspeellijst onderweg, of download een app die de snelheid, hartslag en afstand bijhoudt.

8 Warming-up en cooling down
Voor je begint met hardlopen kun je het beste vijf minuten stevig doorstappen. Zo word je lichaam warm en kun je blessures voorkomen. Vergeet ook geen cooling down na de training om je lichaam te laten bijkomen. Want als je eenmaal een blessure hebt, wordt het opnieuw beginnen steeds een stukje lastiger. 

9 Ga direct na je werk/studie 
Want als je eenmaal op de bank bent geploft is het nog moeilijk om er van af te komen om te gaan hardlopen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten