Klimaatsveranderingen zorgen ervoor dat we steeds langer en heftiger last gaan krijgen van hooikoortsklachten. Zelfs mensen die nog nooit last van de pollen hebben gehad.

Bereid je maar voor op een hoestend en snotterend leven: hooikoortsklachten worden steeds erger

En klimaatsverandering is de schuldige

© Anthony Tran

Heb je last van hooikoorts? Sla maar vast voorraden zakdoekjes in, want de kans is groot dat je de komende jaren veel meer klachten krijgt.

Meer en langer last
Dat komt door de beruchte klimaatsveranderingen. Bomen en grassen overleven steeds meer in minder warme tijden en in minder warme landen. Daardoor komen er meer pollen bij én duurt het hooikoortsseizoen langer. En heb je dus ook meer en langer last van je allergieën.

No one is safe
Niemand is meer veilig voor de pollen. Mensen die nog nooit eerder last hadden van allergieën kunnen alsnog de effecten van hooikoorts ervaren. 

Niet meteen symptomen
Dr. Mitchell Grayson legt aan Motherboard uit dat mensen die allergisch zijn, niet altijd meteen symptomen hebben. Soms krijgen ze pas last van een 'allergeen' (een bestandsdeel van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kan veroorzaken) wanneer ze er in hoge mate aan zijn blootgesteld.

Over de grens
Als de grens van blootstelling overschreden is, krijgt men alsnog last van de symptomen. De opwarming van de aarde zorgt voor meer pollen, meer mensen die hun allergiegrens bereiken en dus meer mensen die last hebben van hooikoorts.

Verdubbeling van patiënten
Volgens Scientias zou dit effect zó groot kunnen zijn, dat het aantal Europeanen met hooikoorts over 35 jaar verdubbeld is. Onderzoekers van de University of East Anglia keken naar de effecten van de pollen van de plant Ambrosia artemisiifolia (Alsemambrosia).

Probleem verspreidt
Ze concluderen dat de pollenallergie een veelvoorkomend gezondheidsprobleem in Europa is. Een probleem dat alleen maar erger wordt. Nu hebben ongeveer 33 miljoen Europeanen last van de pollen van Alsemambrosia. De onderzoekers voorspellen dat dat in 2050 makkelijk 77 miljoen kunnen zijn.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten