Er komt een Febo voor Rens Kroes, Jet van Nieuwkerk, de meiden van de Green Happiness en .

Binnenkort in Nederland: de 'Health Food Wall', een trekmuur à la Febo met gezond eten

Geen kaassoufflé, maar een bietenburger

© @shutters_guild

Er komt een Febo voor Rens Kroes, Jet van Nieuwkerk, de meiden van de Green Happiness en <insert foodblogger>. 

Eind augustus opent 's lands eerste gezonde fastfood trekmuur 'Health Food Wall' haar deuren in de Kinkerstraat in Amsterdam

Buh bye kaassouflee
Geen kaassoufflé, kroket of frikandel, maar een bietenburger op quinoabrood, curry kikkererwten met couscous, zoete aardappel en salades, om een paar voorbeelden te noemen van de gezonde gerechten die je uit de muur kunt trekken. Allemaal vegetarisch en meestal ook glutenvrij en veganistisch. Het gaat dus wel om koude gerechten, die je bij voorkeur thuis kunt opwarmen, maar da's niet per se nodig. "De maaltijden zijn koud getest en iedereen vond het superlekker," aldus oprichter Anouk Snelders tegen Het Parool. 

Oprichter Anouk Snelders dacht: waarom moet fastfood altijd ongezond zijn? En gelijk heeft ze. Wat ons betreft is de Health Food Wall perfect voor als je graag gezond wil eten, maar vaak laat thuiskomt waardoor je je snel vergrijpt aan afhaal (guilty). 

Prijs
Het was te verwachten: je betaalt voor een bietenburger of andere gezonde snack wel iets meer dan voor een hamburger. De gerechten kosten ongeveer tussen de zeven en negen euro. 

Blijven plakken
Net als Febro krijgt de Health Food Wall ook een lunchroom waar je je gezonde maaltijd kunt opeten met een kop koffie. We bedoelen: met een  sapje of smoothie. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten