Josephine doet verslag over de Tarwegraskoning-detox

I am detoxed!

10 dagen bikkelen, maar dan heb je ook wat

De zon schijnt en de rokjes komen weer uit de kast. Het is lente! En dus tijd voor de nodige lenteschoonmaak thuis, maar ook van je lichaam.

Een tijdje terug ging ik de uitdaging aan en deed ik de Tarwegraskoning x The Greencreator-detox. Tien dagen lang werd ik begeleid door de expert Bianca, die me dagelijks mailde met motiverende woorden. 'S ochtends nam ik een tarwegrasshot, spoelde ik m'n mond met kokosolie en scrubde ik er op los.

Toen ik aan mijn vriendinnen vertelde dat ik een detox ging doen, dachten ze allemaal dat ik onafscheidelijk van mijn sapcentrifuge zou worden. Maar gelukkig mocht ik gewoon heerlijke recepten uitproberen, die naast lekker ook écht goed voor je zijn.

Toen de tien dagen eenmaal om waren en ik op het punt stond een cupcake die op de redactie werd bezorgd te verorberen verscheen er een mailtje van Bianca in mijn inbox met 'Detox Nazorg' als onderwerp. Oh...ik was dus nog niet klaar...

De mail bevatte de volgende mededeling:

"Wat nu?
'Normaal'/minder clean eten is nu niet gevaarlijk, maar wel zonde. Je lichaam heeft zich ontdaan van afvalstoffen en heeft in de ruststand gevochten tegen (onderliggende) kwaaltjes/ziekten. Tevens zijn je darmen nu zodanig schoon dat het (veel beter) in staat is om voedingsstoffen op te nemen.
Nazorg
Tijd voor de nazorg. In bijgaand document vind je zo gedetaileerd mogelijk je adviezen voor na de detox. Lees alles rustig door en schrijf alle vragen op."

Ik moet toegeven, ik was wat huiverig toen ik het document opende. Het document bevatte 22 (!) pagina's vol met tips die op mij persoonlijk sloegen. Echt tips waar ik iets aan had. Gelukkig mag ik nog wel af en toe koffie drinken (thanks Bianca!), maar *shock, horror* cola light moet ik toch echt uit mijn dieet schrappen. Nadat ik een traantje wegpinkte besloot ik haar advies maar wel serieus te nemen. Ik weet namelijk dat cola light niet goed voor me is, én ik weet dat ik beter naar een noot kan grijpen in plaats van een hele Snickers, én ik weet dat ik meer water moet drinken, én ik weet...Enfin, het helpt wel als iemand die er verstand van heeft ook de reden wáárom we ze moeten schrappen uitlegt.

All in all is dit een detox die je kunt volhouden, je krijgt een fantastische begeleiding die heel persoonlijk en motiverend is én een gedetaileerde nazorg.

Zelf toe aan een detox voor de lente? Check hier de verschillende detox opties.

Enne, als ik het kan, kunnen jullie het ook!

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten