Waar de avocado door velen als 'uber gezond' wordt bestempeld, vond het Spaanse merk 'Isla Bonita' de vrucht nog niet gezond genoeg.

In de categorie 'bijzonder': er komt een 'light avocado' op de markt

Ehm, wat?

Van in je smoothie tot op je pizza, van in je sushi tot in je salade: de lievelingsvrucht van velen kan niet meer uit het eetbeeld worden gedacht. Waar de avocado door velen als 'uber gezond' wordt bestempeld, vond het Spaanse merk Isla Bonita de vrucht nog niet gezond genoeg. 

Minder calorieën
De populaire alleskunner is met 322 kilocalorieën en 30 gram vet het lievelingsingrediënt van menig mens. Isla Bonita vond het vetgehalte van de groene vrucht tegenvallen en brengt een calorie-armermere variant op de markt. 

Nog even knap
Niet alleen zit er minder vet in de groene vrucht, hij blijkt ook sneller rijp en minder snel bruin te worden. Is dat even een win-win. Minder calorieën, maar nog even Instagramwaardig. 

Bepaalde omstandigheden
Hoe ze dat voor elkaar krijgen? De avocado's groeien onder bepaalde omstandigheden waardoor er minder vet in de vrucht zit. Vooralsnog is de light-avocado alleen in Spanje te koop, dus nog even geduld voor de Nederlandse variant (zal vast niet lang duren). 

Favorietje
Het is geen nieuws dat de avocado bij velen als lievelings etenswaar wordt bestempeld. Wordt er niet over de groene vriend gepraat, dan worden er wel foto's van geschoten. Boordevol voedingswaarde en Instagramwaarde. Zo heb je inmiddels een avocado-pizza, avocado chocolade, een avolatte (latte in een avocado) en zelfs een heus avocado restaurant (en nog wel in Nederland!). 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten