Hoe lekker je ook bezig bent met hardlopen, pilates of andere vorm van sport, die trap blijft een verrader.

Je sport regelmatig maar een trap oplopen sloopt je, waarom?

It's not you, it's the stairs


Hoe lekker je ook bezig bent met hardlopen, pilates of andere vorm van sport, die trap blijft een verrader. Je denkt dat je conditie aardig op peil is, maar wanneer je snel een trap op rent, kan dat niet zonder zwaarder te ademen (en een kleine zweetaanval te krijgen). 

Hips don't lie? Stairs don't lie, bedoel je.

De tv-test van Gemma
Herinner je je nog Gemma Glitters' roltraptest? Dat was ook altijd zo'n reality check. Groot respect voor de toemalige BN'ers die daaraan meededen (bedenk je even de stress van het wedstrijd-element en alle kijkbuiskinderen thuis).


Ongebruikelijk
Hoe kómt het dat traplopen zo freakin' zwaar is? Omdat het een andere beweging is dan hardlopen of zelfs lunges doen, want je gaat omhoog. Je gaat tegen de zwaartekracht in, je doet eigenlijk (ook al zware) lunges maar dan omhoog. Door de ongebruikelijke beweging verhoogd je hartslag en heb je meer zuurstof nodig. 

Beat it! 
Je kunt de trap verslaan, maar niet door meer te hardlopen bijvoorbeeld. Je zou dan oefeningen op de trap moeten doen (squaten en met twee benen tegelijk naar de volgende springen, en verder zo omhoog) of simpelweg elke dag minstens twintig keer een trap of en af lopen. Zo wen je aan de snelle krachtinspanning. 

Bron: greatest.com

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten