Meld jij je vaak ziek op je werk? Dat kan te maken hebben met de hoeveelheid planten op kantoor. Hoe meer groen, hoe minder mensen ziek naar huis gaan.

Meer planten op kantoor vermindert de kans op griep

Kom maar op met die kantoorjungle!

© Annie Spratt

Word jij vaak ziek? Dan kun je het beste veel planten op kantoor zetten. Onderzoek wijst uit dat meer natuur op je werk de kans op griep verkleint.

Onderzoek
De wetenschappelijke site The Conversation meldt dat dit het resultaat is van onderzoek van de Edith Cowan Universiteit. Wetenschappers Eddie van Etten en Pierre Horwitz kwamen tot de conclusie dat planten de lucht zuiveren van bacteriën, met als resultaat dat minder werknemers zich ziekmelden. Planten zijn vooral op kantoor handig, want de werkplek bevat meer bacteriën dan bijvoorbeeld een apartement. 

Positieve effecten
Veel groen op kantoor helpt ook schadelijke middelen die uit schoonmaakmiddelen vrijkomen te zuiveren. Schonere lucht heeft weer een positief effect op je huid, voorkomt ongemakken als oogirritatie en vermindert stress. Nog meer redenen om planten op je werkplek te zetten, dus.

De leukste planten van Instagram
Heb je nog fijne plant-inspiratie nodig? Glamour tipt 5 bekende kamerplanten die je nu overal op Instagram ziet. Onze favoriet? De Monstera, staat ook wel bekend als de Gatenplant. Of ga je liever voor de Sansevieria, die de opmerkelijke bijnaam van Vrouwentong heeft?

Kantoorplant
Als je dan een kantoorplant aanschaft, let er dan even op dat hij geschikt is voor je werkruimte. De plant moet bestendig zijn tegen weinig zonlicht. Ook is het handig als de kamerplant niet meerdere keren per dag water nodig heeft, in verband met weekenden of andere dagen dat niemand op kantoor is.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten