Binnen acht maanden tijd viel Jimmy Sebastian 48 kilo af, waarna hij als model werd gescout en inmiddels de hele wereld overvliegt.

Nederlandse Jimmy (30) viel 45 kilo af en werd daarna internationaal model

En dat in acht maanden tijd

Op 25-jarige leeftijd woog Jimmy Sebastian 122 kilo. Hij werd gepest door zijn ex, op werk en zelfs zijn vrienden maakten geintjes over zijn gewicht. Dat was voor hem de grens. Binnen acht maanden tijd viel hij 48 kilo af, waarna hij als model werd gescout en inmiddels de hele wereld overvliegt. In een interview met LINDAnieuws vertelt hij zijn verhaal. 

Ook volwassenen treiteren
De knop ging rigoureus om toen Jimmy keer op keer werd vernederd op werk. "Ze maakten achterlijke geintjes en noemde me 'dik varken'. Er is zelfs een keer eten naar me gegooid. Toen ze me op mijn werk in mijn vet knepen, was dat zo vernederend dat ik er helemaal klaar mee was."

Jimmy gooide zijn eetpatroon om en ging meer bewegen. "Ik ging drie keer per dag eten en drie keer per week fietsen en wandelen." Een paar maanden later paste hij dat aan naar vijf kleinere maaltijden per dag. "Toen ging het heel snel. Ik viel 48 kilo af in acht maanden tijd."

Wereld van verschil
Dat bleek voor zowel Jimmy zelf als zijn omgeving een wereld van verschil. Niet alleen hij moest wennen aan zijn nieuwe, dunnere identeit: "Kennissen van vroeger liepen me straal voorbij." Jimmy kreeg plezier in het sporten, wat te zien was aan zijn lichaam dat steeds gespierder werd. Op zijn 26ste werd hij op straat aangesproken door iemand van een modellenbureau. 

Iets waar hij zelf nooit aan had gedacht, maar een leuke uitdaging vond. Volgens het modellenbureau moest hij nog iets meer afvallen om als model aan de slag te gaan. Jimmy spendeerde flink wat tijd in de sportschool. "Vooral fitness en de loopband hebben mij geholpen." 

De hele wereld over
En toen kreeg hij een 'go'. Hij mocht voor grote campagnes werken en vloog de hele wereld over, naar Milaan, Kaapstad, New York en Tokio. Dat veranderde alleen niets aan Jimmy's zelfbeeld. "In mijn hoofd was ik nog steeds dat dikke jongetje. Ik durfde niet in onderbroek voor de camera." Op een gegeven moment ging de knop bij hem om. "Daarna heb ik zelfs een campagne voor Speedo gedaan in Tokio." 

Inmiddels is Jimmy's leven 180 graden gedraaid. Hij heeft een contrat bij Matt Models en is eigenaar van NYCE (New York Cosmetic Experience). Het 30-jarige model wil de periode dat hij dik was het liefst vergeten.  "Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om af te vallen en nu anderen kan inspireren."

En hieronder - uiteraard - nog wat beeldmateriaal van zijn huidige gespierde status. Zo zie je maar; alles is mogelijk, als je het zelf maar graag genoeg wil. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten