Vanaf 1 december wereldwijd verkrijgbaar: de Nike Pro Hijab. Een hoofddoek van licht, ademend materiaal om in te sporten.

Nike lanceert wereldwijd de 'Pro Hijab': een hoofddoek om in te sporten

Wereldwijd verkrijgbaar

"Ik ben in mij carrière ontelbaar veel keer op mijn vingers getikt voor een valse start, omdat ik de scheidsrechter niet hoorde door mijn hoofddoek", aldus de Amerikaanse Ibtihaj Muhammad, moslima en schermkampioen. Nike heeft daar iets op bedacht. Vanaf 1 december verkrijgbaar: de Nike Pro Hijab

Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn
Het sportmerk wil sporten mogelijk maken voor iedereen, dus ook voor vrouwen die normaliter niet sporten vanwege hun sluier. En dus bedachten ze de Pro Hijab, een sporthoofddoek speciaal voor voor islamitische en Arabische vrouwen over de hele wereld die willen sporten. 

Ademende stof
De hoofddoek is gemaakt van lichte, ademend materiaal (licht Dri-FIT polyester), zodat de hoofddoek goed ventileert. Het is een pull-on design in maat XS/S en maat M/L. Volgens Nike is bewust voor een niet afzonderlijk afstelbaar ontwerp gekozen, omdat de hoofddoek anders zwaarder zou worden. 

Prototype
Eerder dit jaar bracht het merk al naar buiten met dit idee bezig te zijn. Het originele prototype  werd uitvoerig getest, door ondere andere kunstschaatser Zahra Lari, gewichtheffer Amna Al Haddad, hardlooper Manal Rostom en bokser Zeina Nassar. Na aanpassingen is de sporthoofddoek vanaf nu wereldwijd verkrijgbar via Nike.com en geselecteerde retailers in Europa, Noord‑Afrika, Noord‑Amerika en het Midden‑Oosten.

In Nederland is de hoofddoek in het zwart en donkerblauw verkrijgbaar voor €30 per stuk. Vanaf januari is de Nike Hijab ook in andere kleuren, waaronder wit en grijs, te koop in meer dan 20 landen wereldwijd.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten