Online redacteur Josephine is met een 10-daagse detox begonnen via Tarwegraskoning en The Green Creator.

Tarwegras, droogborstelen en oil pulling

Josephine is met een 10-daagse detox begonnen

Of ik een 10-daagse detox wilde proberen van de Tarwegraskoning en TheGreenCreator? Ja hoor! Na alle heerlijke hapjes tijdens de feestdagen leek me dat geen slecht idee. Het zit namelijk zo, naast het feit dat ik me toen een beetje heb laten gaan, werd er continu in de maand januari zoetigheid op de redactie verorberd.

Merken denken namelijk zo (don't get me wrong, I love it, maar het is gewoon niet goed voor de taille): "Nieuwe sieradencollectie? Daar horen snoepjes in de vorm van ringen en kettingen bij! Een nieuw parfum gelanceerd? Laten we iedereen op een gebakje trakteren in de vorm van de fles. Een winkelopening? Daar hoort uiteraard champagne bij!"

Zaterdagochtend begon ik vol goede moed aan het detox-menu dat mijn coach Bianca had samengesteld. 'Olie spoelen' stond er als eerste op het program. Que? Dat is je mond gedurende 20 minuten met kokosolie spoelen. Waar dit goed voor is? Het verbetert je gebit, je huid wordt egaler en het kan helpen tegen migraines en arthritis. Enfin, ik moest wel even wennen aan het gevoel van 20 minuten lang een mond vol olie. Maar nu op dag drie, begin ik er een beetje aan te wennen.

What's next? Droogborstelen! Met een grote borstel je huid scrubben. Dat doe je first thing, nog voordat je gaat douchen, en helpt tegen cellulitis en stimuleert de doorbloeding. Fijn!

En toen kwam het. De, door mij dreaded, tarwegrasshot. Ik kan er niets aan doen, maar ik lust het gewoon écht niet. Eigenaar van de Tarwegraskoning Auke vertelde me een keer tijdens een lunch dat er altijd een paar mensen zijn die het een vreemde smaak vinden hebben. That's me! Maar als je de positieve werking daar tegenover stelt, is het het wel waard. Een tarwegrasshot zit namelijk bomvol vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K.

Volgende blog: de recepten en het gevecht tegen het 'hongerige gevoel.'

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten