Bringing GLAMOUR into your daily life!

Wesley en Yolanthe financieren deel van operatie waardoor baby Miguel hopelijk weer kan zien

Een prachtig gebaar!

© Getty Images

De inmiddels drie maanden oude Miguel werd blind geboren. Om hem weer te kunnen laten zien, hebben zijn Brabantse ouders Lieveke en Michael €110.000 euro nodig voor een operatie in de Verenigde Staten. Een enorm bedrag, dat het stel met z'n tweëen niet bij elkaar krijgt.

Het stel vroeg hulp via Facebook. En met succes! Zelfs voetballer Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen kregen lucht van het verhaal en doneerden geld.

Help ons
Lieveke en Michaels pasgeboren zoontje Miguel heeft de zeldzame oogafwijking Sclerocornea. Hij kan in de toekomst mogelijk weer zien, alleen dan moet hij binnen een half jaar een dure operatie ondergaan in Amerika. Nadat het stel te horen kreeg dat hun zorgverzekering niet bij wilde dragen aan de ingreep, waren ze ten einde raad. Uit wanhoop deze ze deze week een emotionele oproep via het Eindhovens Dagblad.

Veel geld
Met een donatie-actie wilden ze proberen de €110.000 bij elkaar te krijgen. Vanaf het moment dat de hulpvraag online stond, werd er massaal gereageerd. Er werden statiegeldacties gehouden en gifts gedoneerd. De teller stond daarna op €52.000. Ontzettend veel geld, maar nog lang niet genoeg. 

Wat een gulle gift
Niet alleen onbekenden bekommerden zich om het kersverse gezin. Nadat hun oproep op televisie werd laten zien, ging het financiële balletje pas echt rollen. De actie werd opgepikt door Wesley en Yolanthe en stichting Tiny en Anny van Doorne, waardoor het resterende bedrag werd binnengehaald. 

Dolgelukkig
De kersverse ouders zijn dolgelukkig. "Het is onvoorstelbaar, ik had dit nooit durven dromen", zegt Lieveke. "Wat zijn er toch veel mensen die het hart op de goede plek hebben zitten", zo vertellen ze aan RTL Nieuws

Operatie
Met het geld kan de operatie doorgaan en kan het gezin zich klaarmaken voor de reis richting de VS. Professor James Aquavella gaat daar proberen een kunststof hoornvlies aan te brengen, zodat Miguel hopelijk daarna weer kan zien.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten