Je vraagt je vast weleens af hoe vrienden en collega's zo kalm, rustig en vriendelijk blijven ook al werken ze onder hoge druk met een giga gevulde agenda op de loer. Grote kans dat zij mindfulness óók op haar to do-lijstje heeft staan.

Zen worden? Probeer deze 4 mindfulness apps

Relax en ontspan

© Foto: Getty Images


Je vraagt je vast weleens af hoe vrienden en collega's zo kalm, rustig en vriendelijk blijven ook al werken ze onder hoge druk met een giga gevulde agenda op de loer. Grote kans dat zij mindfulness óók op haar to do-lijstje heeft staan.

Het is geen onbekend gegeven, dat je van de juiste ademhalingsoefeningen direct rustig kunt worden in benauwde of angstige situaties. Het is dan ook het proberen waar om een aantal apps te downloaden (zie hieronder) om relaxter te worden, dieper te slapen en productiever te zijn overdag. Winning!

1 Stop, Breathe & Think
Deze slimme app helpt je om je emotionele hoogte- en dieptepunten te monitoren door je op verschillende momenten per dag te laten inchecken. De app vraagt je vervolgens om je stemming te beschrijven, en komt met advies of met meditatie-oefeningen op de proppen. Zo ben je niet alleen kalmer gedurende de dag, maar kun je ook peilen op welke stresspunten jij het heftigst reageert en wat je daaraan kunt doen.

2 Welzen
Een goede app om altijd binnen handbereik te hebben is de mindfulness app Welzen. De applicatie biedt je kleine meditatiesessies van maximaal vijf minuten aan. Zo kun jij dus achter je bureau op werk (tijdens de lunch) je dagelijks portie meditatie bij houden. Cartoon-achtige wezentjes laten je in de app zien hoe je per emotie het beste stress kunt laten gaan. Daarnaast geeft de app ook wetenschappelijke feitjes achter meditatie en hoe het bepaalde stressfactoren kan vermijden.

3 Headspace
Deze app neemt je mentale gezondheid net zo serieus als je sportschool doelen. Je kunt bij het aanmelden van de app een 'welness plan' samenstellen, door verschillende meditatiesessies te selecteren die bij je humeur en levensstijl passen. Zo kun je werken aan je mentale gezondheid, je prestaties of je relaties. Vervolgens leer je aan de hand van de sessies (die max tien minuten duren) hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven. Zo leer je hoe je relaxt kunt blijven ondanks die gigantische inzinking op werk. 

4 Smiling Mind
De Australische applicatie Smiling Mind heeft voor verschillende leeftijdscategorieën een eigen meditatie- en relaxprogramma ontwikkelt. Zo kun je in de app aangeven hoe je je voelt (blij, tevreden en alert) aan de hand van verschillende levels. Ook kun je een los meditatieprogramma selecteren. De app houdt bij hoeveel sessies jij per week doet, hoelang je er ongeveer mee bezig bent geweest en op welke momenten je je erg goed of erg slecht voelde. 

 

Floor

Floor Gijsbertse

– Floor leeft volgens het credo "je kunt nooit genoeg bohoblouses hebben", is parttime dromer en fulltime schatzoeker. It-girls als Jeanne Damas en Pernille Teisbaek vullen haar want to have-lijstje. Ze droomt ervan ooit een boek te schrijven.

Volg Floor op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten