Deze 3 workouts houden je fit in de winter

Because summer bodies are made in winter

workouts-fit-winter
Christopher Campbell

Summer bodies are made in winter. En belangrijker nog: van sporten word je gelukkig, als we verschillende onderzoeken mogen geloven. Tijd dus om alvast een verslavende training uit te zoeken voor aankomende winter.

Maar wat houdt jou aankomende periode gemotiveerd, wanneer Netflixen nóg aantrekkerlijker lijkt? Glamour selecteert 3 trainingen in de Nederlandse hoofdstad, zodat jij voortaan liever traint dan kijkt naar Riverdale. Beloofd!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Camaro Barre Club

Al de spiergroepen in je lijf trainen, maar wel op een verantwoorde manier? Bij Camaro Barre Club weet je dat je op een professionele manier les krijgt. Eigenaresse Shane Camaro-Caldwell komt oorspronkelijk uit Zuid-Californië en haalde de barre-lessen een aantal jaar geleden naar Nederland.

Kortgeleden lanceerde ze haar concept Camaro Barre Club in Amsterdam, waarmee ze haar kennis over anatomie verwerkt met een energieke 60-minuut durende workout op muziek. De les bevat kracht- en mobiliteitsoefeningen, yoga en pilates. Je werkt met materialen als een resistance band, een foamroller en een barre bal, waarbij de barre centraal staat. De combinatie van stretching én uitdagende oefeningen voor je billen, buik, armen en benen maken het een verslavende workout.

Shane’s enthousiasme is aanstekelijk en ze is zelf het levende bewijs dat de training goed is voor je lijf. Als oud-voetballer kampte ze met een chronische knieblessure. Het kostte haar jaren voordat ze een work-out vond die haar high intensity behoeftes vervulde, maar waarbij de inslag op haar lijf minimaal was.
Shane belooft ‘bad-ass bodies, good-ass vibes’, en dat kunnen wij beamen. Meedoen met een training aan de Govert Flinckstraat 132 in Amsterdam? Je boekt nu 3 lessen voor € 30 via Camaro Barre Club.

2 Swim Gym

Vorige maand deelde Glamour al wat wekelijks baantjes zwemmen met je doet. (Lees: enorm veel). Het is dus niet gek dat olympisch medaillewinnaar Johan kenkhuis met De SwimGym het eerste trainigszwembad in Amsterdam heeft geopend. Bij De SwimGym kunnen banenzwemmers en triatleten onder professioenele begeleiding trainen.

De ambitie van Johan en zijn team is om elke zwemmer of triatleet technisch beter te leren zwemmen, fitter en sterker te maken. Ongeacht het niveau of conditie. Interessant aan dit concept is dat je, anders dan in een normaal zwembad, altijd beroep kan doen op professionele coaches die van jou een betere en fittere zwemmer maken. De trainers hebben allemaal een geschiedenis met (inter)nationale wedstrijdsport of coaching. Ze gebruiken dan ook de methodes uit de topsport om jou een betere zwemmer te maken.

Hoe? Aan de hand van groepstraining of personal training. Bij dat laatste gebruiken ze onder- en bovenwatercamera’s, zodat je direct kan zien wat er verbeterd kan worden aan je techniek.
Trainen aan de Wibautstraat 131 in Amsterdam? Een onbeperkt jaarabonnement bij Swim Gym kost € 99 per maand.

3 Robby Nelson Training Club

Heb jij extra motivatie nodig als sporter? Robby Nelson is de trainer die daar voor gaat zorgen. Hij staat er om bekend dat hij je in zijn training club aan de Govert Flinckstraat 132 tot het gaatje motiveert met zijn Double Trouble-training. De combinatie van de kleine groepen (maximaal 14 per les) én zijn ervaring als bodyguard van Doutzen Kroes, zorgen ervoor dat hij alles ziet. Ja, ook als je stiekem staat uit te hijgen achter een bokszak.

Bij Robby Nelson Training Club (RNTC) train je met je eigen lichaamsgewicht en krijg je te maken met onder andere een kettlebell, balansbal of trampoline. Alle oefeningen doe je 1 minuut, afgewisseld met 12 seconden rust. Deze intervalmethode zorgt ervoor dat je binnen no time sneller, sterker en fitter bent.
Je combineert buikspieroefeningen met een parcours. Daarnaast word je uitgedaagd om te boksen op een zak en trappen op een trapkussen.

Het (kick)boksen leer je niet van een vreemde in de vechtsportwereld. Robby heeft 25 jaar ervaring als kickbokser. Hij werd Europees- en wereldkampioen tot 69 kilo in 1996 en Nederlands kampioen freefight tot 80 kilo in 2003.
Vind je het tijd om fit te worden? Een onbeperkt jaarabonnement bij Robby Nelson Training Club kost € 60 per maand.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health