Zo word je binnen dertig dagen een fitgirl

Glamour's Babette ontdekt het geheim achter een dosis sportmotivatie

zo-word-je-een-fitgirl
Jalisa Oudenaarde

Ja ik ben me er bewust van, maar ik kan er niks aan doen. Ruim een maand geleden was ík nog diegene die demonstratief een tweede maccaron in d'r mond schoof en verkondigde dat die nieuwe healthbeweging belachelijk is. (Mijn blikken op Instagram-accounts van fitgirls was mijn grootst bewaarde geheim). Nu sta ik twee dagen per week in de trainingclub en baal ik als ik de day after niet kan sporten. Lieve mensen, maak kennis met mijn hardnekkige verslaving: Double Trouble.

Voor een event met Adidas of een 10 kilometer run met Nike werkte ik me nog wel in het zweet (een goede sportoutfit doet wonderen voor je motivatie en in hardlopen kan ik me wel vinden), maar echt een uur knallen in een sportschool was nooit aan mij besteed. Om over buikspieroefeningen maar te zwijgen. Toch doe ik nu tweewekelijks een rits aan lunges en squats tijdens de Double Trouble training. Waarom? Omdat ik meer kan dan ik dacht en dat een kick geeft, ik de dag daarna de wereld aan kan én omdat Robby Nelson me over grenzen trekt waarvan ik niet wist dat ze er waren.

"Hate me now, love me later"
Europees- en wereldkampioen kickboksen, Nederlands freefight kampioen, bodyguard van Tommy Hilfiger en Doutzen Kroes én personal trainer Robby Nelson opende eind vorig jaar zijn training club. In de Amsterdamse Fokke Simonszstraat traint hij 7 dagen in de week volgens een High Intensity Inteval Training die je lichaam fitter, strakker en sneller maakt. Mijn focus zijn vooral mijn billen, of beter gezegd de nu nog ontbrekende, maar na een training voel ik ook mijn rug, armen, benen en buik. Dat smaakt naar meer..

Want waar ik in een sportschool al snel sta te kletsen met lotgenoten die ook op zoek zijn naar een uitweg, haal ik bij Robby het maximale uit een uur. Zijn circuittraining van 35 seconden workouts, 10 seconden rust en dan 35 seconden boksen geven mij geen tijd om na te denken. Zelfs voor zijn bekende uitspraak 'Hate me now, love me later' heb ik tijdens een training geen tijd. Ik denk alleen maar aan mijn ademhaling en concentreer me op mijn core, buikspieren en mijn stoottechnieken. Dat laatste blijkt mijn nieuwe liefde: wat is dat boksen toch heerlijk!

Ik heb ondertussen 8 lessen achter de rug, maar geen training is hetzelfde. Zo sta ik het ene moment met een kettlebel in mijn hand en vervolgens los te gaan op een stootzak. Ik vind het een fijn idee om overgeleverd te zijn aan mijn eigen lichaam: bij Robby sport je zonder apparaten. Het idee dat mijn lijf tot zoveel in staat is geeft me een enorm wauw-gevoel.

Ondertussen zit de proefperiode met mijn collega's van een maand erop, maar het sporten zit er net zo ingebakken als mijn dagelijkse rondje Net-a-Porter of mijn wandeling naar de snoepautomaat. Ik begin langzamerhand te geloven dat die billen er echt gaan komen. Kim Kardashian eat your heart out!

Meer Double Trouble? Bekijk de gallery! Zelf de training ervaren? Lees er meer over op Nelson-DoubleTrouble.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Warming-up
Jalisa Oudenaarde

De warming-up doet zeker niet onder aan de training. Twee setjes opdrukken én ruim 2 minuten knieheffen zorgen direct voor een hoge hartslag.

2 Opdrukken
Jalisa Oudenaarde

Opdrukken gaat dan wel op z'n Robby's: armen langs je lichaam en zo snel mogelijk.

3 Boksen
Jalisa Oudenaarde

Mijn grote favoriet blijkt al snel het boksen. De Double Trouble-handschoenen zijn zo draagbaar dat meneer Louboutin er nog wat van kan leren. Na het potje boksen hoef ik de gloves niet uit te doen en kan ik direct verder met een andere oefening.

4 Tractorband jumps
Jalisa Oudenaarde

Bülent blijkt naast art director ook nog een Tarzan te zijn..

5 Sprinten
Jalisa Oudenaarde

Met de 10 kilometer run van Nike op de planning, is dit een perfecte oefening. Met de elastieken om mijn middel kan ik de pion alleen pakken via een sprintje. Ietwat ik tijdens mijn normale hardlooptraining automatisch oversla.

6 Schuine buikspieren
Jalisa Oudenaarde

Een oefening voor de schuine buikspieren waar ook het boksen in terug komt.

7 Buikspieren part 2
Jalisa Oudenaarde

Een fijne oefening voor als je met z'n tweeën traint: de ander houd je enkels vast en jij kijkt naar je buik. Je benen worden door je partner zo hard mogelijk naar beneden geduwd en jij moet proberen om de grond niet te raken en je benen weer omhoog te brengen.

8 Groepsfoto
Jalisa Oudenaarde

Uiteraard kan de groepsfoto na de laatste les niet achterblijven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health