De beste podcasts om mee in slaap te vallen

Hallo goede nachtrust

slapen-podcast
LaylaBirdGetty Images

Er zijn genoeg podcasts om te luisteren in de trein, op de fiets of tijdens het eten. Maar wist je dat er ook een hele wereld aan 'slaap-podcast' bestaat? Net als ASMR-video's (fluisterfilmpjes waar je een braingasm van kan krijgen) helpen deze je te ontspannen, uitrusten én in slaap te vallen. En nee, niet omdat ze zo saai zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bedtime Stories

De podcast Bedtime Stories van Anderzorg bevat, zoals de naam al doet vermoeden, verhalen voor het slapengaan. Door de dromerige en rustige stem, haal jij het einde van de podcast niet.

2 Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen

De titel 'Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen', zegt eigenlijk al alles. Ja, er wordt inderdaad voorgelezen uit een woordenboek. Door de klassieke muziek op de achtergrond en het dus niet zo spannende verhaal, val je snel in een hele diepe slaap.

3 Sleep With Me

Sleep With Me is één van de bekendste Engelstalige slaap-podcast. De verhalen duren meer dan een uur en zijn zo ingewikkeld dat je er juist van in slaap valt. De bedenker Drew Ackerman werkt maar liefst vijftien uur aan een aflevering, om ze zo perfect en sleepy mogelijk te maken.

4 The Auracle

The Auracle is een ASMR-podcast. Niet iedereen is er fan van, maar als je ervan houdt, is 'ie zeker het luisteren waard.

5 Game of Drones

Kijk jij Game of Thrones? Probeer dan vooral eens de Game of Drones-podcast, van dezelfde maker als Sleep with Me. Theorieën, recaps en spannende verhalen komen allemaal langs. Mocht je er van in slaap vallen, dan is de kans groot dat 'ie nog bezig is als je wakker wordt; een aantal van de afleveringen duurt negen uur.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur