De beste duurzame beauty en verzorgingsitems ter ere van de Global Climate Strike

Glamour helpt je op weg een duurzame keuze te maken voor beauty en verzorgingsproducten

Rodarte : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2017-2018
Antonio de Moraes Barros FilhoGetty Images

Deze september gaan miljoenen mensen over de hele wereld de straat op om zich hard te maken voor het klimaatprobleem om oplossingen te eisen voor dit mondiale issue. De Global Climate Strike is bedoeld om zoveel mogelijk mensen bewust te maken over het grensoverschrijdende effecten van dit mondiale probleem, waarvan op vrijdag 20 september een mars staat gepland in Amsterdam. Onder leiding van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg is de crisis steeds meer onder aandacht gekomen en jongeren van over de hele wereld ertoe heeft aangezet hun stem te laten horen, omdat dit over hun toekomst gaat.

Duurzame beauty

Naast petities tekenen en mee te doen aan protesten kun je ook je eigen lifestyle aanpassen om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Op beautygebied is er veel mogelijk en ontstaan er steeds meer merken die zich volledig committeren aan natuurlijke ingrediënten, recyclebare verpakkingen en een duurzaam beleid. Toch kan het soms lastig zijn om precies te weten wat je kunt doen en op welke kleine manieren jij het verschil kunt maken. Daarom maken wij hier een begin, en tonen we je een overzicht van de fijnste duurzame beauty en verzorgingsproducten die niet alleen fijn zijn voor je huid maar ook voor het milieu. Daarnaast vind je hier nog enkele tips hoe je duurzamer kunt omgaan met je beauty producten en routine.

1: Mijd zoveel mogelijk producten in de vorm van spuitbussen
Kies voor alternatieven zonder drijfgassen, want deze stoffen zijn medeverantwoordelijk voor vervuilde lucht en smog. Kies daarom voor producten als rollerdeo's of haarlak in een flesje met mechanische verstuiving.

2: Mijd producten met veel palmolie en palmvet
Dit ingrediënt zit in veel make-upproducten. Echter, enorm veel bossen worden gekapt omdat er veel landbouwgrond nodig is voor de groei van oliepalm.

3: Vermijd plastic
We hebben allemaal van de plasticsoep gehoord, die verschrikkelijke hoop plastic in de zee die zelfs groeit doordat we meer plastic blijven gebruiken. Koop daarom zoveel mogelijk producten die niet verpakt zijn in of met plastic.

4: Minimalisme
Daarbij blijft deze tip toch ook een belangrijke; koop niet meer dan nodig want minimalisme is goed voor het milieu.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Weleda Skin Food
Product, Green, Skin care, Cream, Moisture, Hand, Lotion, Plant, Gel, Personal care,
Weleda

Een groot deel van de grondstoffen zijn biologisch geteeld, ze hebben duurzame verpakkingen, hergebruiken natuurlijke hulpbronnen en voeren een volledig klimaatneutraal beleid.

Shop

2 Houten wattenstaafjes
Toothpick, Personal care, Metal,
bol.com
3 Aveda Thickening Tonic
Product, Water, Beauty, Tan, Brown, Liquid, Material property, Skin care, Fluid,
Aveda

De verpakkingen van Aveda zijn allemaal gerecycled. Verder steunt het merk in gebieden waar zij hun grondstoffen halen, projecten voor de lokale bevolking en de natuur.

Shop

4 Tata Harper Lip & Cheek Tint
Green, Aqua, Beauty, Cosmetics, Pink, Lip care, Cream, Beige, Material property, Eye shadow,
de Bijenkorf

Alle producten van Tata Harper bestaan voor ten minste 95% uit plantaardige of natuurlijk materialen en bevatten geen schadelijke stoffen voor het milieu.

Shop

5 Dr. Hauschka Dagcrème
Product, Water, Skin, Beauty, Fluid, Liquid, Skin care, Material property, Beige, Perfume,

Natuurlijke kringlopen en de levenskrachtige natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor de producten van Dr. Hauschuka. Ze ontzien hulpbronnen waar mogelijk en voeren een volledig duurzaam beleid.

Shop

6 Naïf Circular Face Scrub
Product, Skin care, Water, Lotion, Cream, Hand, Material property, Cream, Sunscreen, Moisture,
Naif

De fijne scrubkorrels zijn gemaakt van kalk afkomstig uit Amsterdams drinkwater en de tube is gemaakt van bioplastic.

Shop

7 Wasbare wattenschijfjes van biologische katoenen badstof
Textile, Beige, Fawn, Natural material, Home accessories, Wool, Fiber,
Lana luna
8 Lush shampoo bars
Food, Dish, Cuisine, Comfort food, Ingredient,
Lush

Zonder (plastic)verpakking en gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten.

Shop

9 Fine
Material property, Hair coloring, Cosmetics,
Fine

Fine maakt producten met uitsluitend biologische ingrediënten zoals deze exclusieve crème deodorant die vrij is van omstreden aluminiumzouten en andere niet-natuurlijke stoffen.

SHOP

10 Ere Perez Mascara met avocado olie
Product, Liquid, White, Style, Bottle, Grey, Black-and-white, Beige, Cosmetics, Cylinder,
Kenko

Ere Perez is een merk uit Australië dat gezonde, natuurlijke en voedende make-up producten produceert met ingrediënten als havermelk en quinoa.

Shop

11 Next Brush tandenborstel van bamboe
Brush, Toothbrush, Tool,
Next Brush

Met deze natuurlijke bamboe-tandenborstel van Nextbrush houd je je mond en het milieu schoon en vermeid je dat de zee vol komt met plastic.

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health