Met glitternagellak voeg je een gezonde dosis glitter aan je look toe. Maar die glitters eraf halen: niet zo makkelijk. We hebben drie manieren voor je opgezocht, waarmee het verwijderen van glitternagellak opeens a peace of cake is.

3 handige hacks om je glitternagellak af te halen

Omdat het afhalen van de glitters horror is

De makkelijkste manier om glitter aan je look toe te voegen, is door glitternagellak te dragen. Maar die glitters eraf halen is niet makkelijk. Glamour zoekt drie manieren voor je op, waarmee het verwijderen van glitternagellak a peace of cake is.

Frustratie
Met een watje met nagellakremover bereik je het gewenste doel (nagellakvrije nagels) absoluut niet. In tegendeel: de watjes scheuren door de glitters, waardoor je opeens glitters én pluisjes op je nagels hebt.

Hieronder 3 hacks waarmee je je glitternagellak efficiënt kan verwijderen.

1 Watten met nagellakremover
Doe voor deze truc flink wat nagellakremover op een katoenen watje. Druk dit vervolgens op je nagellak en vouw het om je vinger heen, zodat het blijft zitten. Wacht dan een paar minuten, tot de nagellakremover goed is ingetrokken. Druk nog eens met het watje op je nagel en je kunt de glitternagellak er zo afvegen.

Voor deze methode heb je vrij veel nagellakremover nodig. Deze trekt in in je huid, dus het is belangrijk dat je een goede kwaliteit nagellakremover gebruikt, die niet te schadelijk is.

2 Vloeibare latex base coat
Het werk voor deze truc vindt niet achteraf, maar vooraf plaats. Je hebt een vloeibare latex base coat nodig, zoals Dr. Rescue Peel Off Basecoat van Maybelline New York. Breng de base coat aan vóórdat je je glitternagellak opdoet. Goed laten drogen, je nagels lakken met glitternagellak en you’re good to go. Als je de nagellak eraf wil halen, kun je het laagje heel makkelijk met een stokje of nagel lospeuteren.

Één nadeel: je nagellak blijft er minder goed door zitten. Grote kans dat na een douche of afwassessie nog maar weinig over is van je glittermanicure.

3 Nagellak
Deze hack klinkt raar, maar is wél effectief. Neem een niet-glitternagellak en smeer deze over je (droge) glitternagels. Zorg dat deze nagellak nog nat is en druk met een watje met nagellakremover goed op de nagel. Met een swoop veeg je niet alleen de nieuwe, maar ook de glitternagellak van je nagels.

In het volgende filmpje kun je de drie hacks in praktijk zien:
Je weet wat dit betekent: niet langer woede-uitbarstingen wanneer die glitter maar niet van je nagels afgaat. En als je het liefst zoveel mogelijk glitters op je nagels wil hebben, kun je het volgende filmpje bekijken voor nóg een handige glitternagellakhack:

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten