Het vinden van de perfecte foundation is op z'n zachtst gezegd een uitdaging. Hierbij een lesje 'hoe kan het volgende keer beter'.

7 foundationfouten waarvan je niet weet dat je ze maakt

Vinden we dan ooit wel de perfecte kleur?

Het vinden van de perfecte foundation is op z'n zachtst gezegd een uitdaging. Of je nu gaat voor de natural look of voor een full-on look a la Nikkie Tutorials, foundation is meestal de basis van je kunstwerk. Maar dit basisproduct, dat er met het blote oog zo simpel uitziet (aanbrengen, blenden en go - toch?), laat zich vaak van een duivelse kant zien. 

Met ontelbaar veel opties in kleur, formule, methode en applicatie lijk je al snel op Cruella, Spongebob of Snooki. Te geel, te dik, te waterig, te licht, te donker... En dat terwijl je toch echt voor de 'I just woke up like this' look ging. Om de kleur van je hals bij je gezicht te laten matchen, geeft Teen Vogue een lesje 'hoe het volgende keer beter kan'.  

Watch and learn:

1. Je test de kleur niet op de juiste plek
De meest voorkomende fout is dat we de foundation voor aankoop niet in daglicht testen en de kleur swatchen op plekken als onze pols, hand of arm. Niet goed. Test de kleur altijd op het deel van je gezicht tussen je neus en zijkant van je wangen. Test drie kleuren van licht naar donker, de juiste kleur zal in je eigen huidskleur opgaan. 

2. Je gebruikt de verkeerde substantie voor je huid
Als je een droge huid hebt, heb je profijt van een meer glanzende foundation die je huid de hele dag hydrateert. Een semi-matte foundation is daarentegen weer goed voor de gemengde huid. Heb je een vette huid, ga dan voor de matte finish. Doe je dit niet, dan kan een creamy foundation er op een vette huid al snel voor zorgen dat oneffenheden beter zichtbaar worden. Aan de andere kant zorgt een matte foundation er bij een droge huid weer voor dat de droge plekken op je huid beter zichtbaar worden. 

3. Je gebruikt het hele jaar door dezelfde kleur
Als je eenmaal de perfecte foundation hebt gevonden, is het moelijk om afstand te nemen. Maar logischerwijs heeft je gezicht niet dezelfde kleur in de winter als in de zomer (zelfs niet als je verslaafd bent aan SPF50). Meng je foundation in de zomer dus met een iets donkerdere variant. 

4. Je gebruikt de verkeerde tool bij het aanbrengen
In de meest ideale situatie gebruik je eerst een foundationkwast, om het geheel er vervolgens airbrushed uit te laten zien met een beautyblender (die je binnen 1 minuut schoon krijgt zonder je handen te gebruiken). In realiteit doen we dat waarschijnlijk niet. Wat je beter kunt vermijden is het gebruik van je vingers, die zitten vaak vol bactierieën, viezigheid en olieën, dingen die je niet wilt uitsmeren over je gezicht. 

5. Je bent te enthousiast met je poeder
Leef volgens het credo 'less is more'. Als je te veel poeder over je foundation doet, krijg je een plamuur-achtig effect. Moet je niet willen. Vaak is het helemaal niet nodig om af te poederen, vooral niet bij een droge huid. Heb je een vette huid? Poeder dan een beetje af met transparant poeder. Nog steeds met het credo in je achterhoofd.

 6. Je gebruikt te veel
Ga eerder voor de minder dekkende foundation en een beetje concealer, dan een hele dikke substantie. Bij een heftige substantie ziet het er op je gezicht vaak 'cakie' uit (again, wil je niet). De substantie is goed te testen op je pols of onderkant van je hand. Heeft het daar een gekke substantie, dan vaak ook op je gezicht. 

7. Stop je bij je kaaklijn met blenden?
Niet meer doen, tenzij je wil dat mensen denken dat je gezicht op je hals is geplakt. De crux van een natuurlijke look is het blenden van je kaaklijn met je hals. Kost misschien iets meer tijd, maar het resultaat is beduidend beter. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten