Bringing GLAMOUR into your daily life!

Tip: dus zo heb je de hele dag lange, gekrulde wimpers

Het werkt echt

© Getty Images

Je wilt goed voor de dag komen en dus besteed je dagelijks aandacht aan je uiterlijk. Je hijst jezelf fris gedoucht in je zorgvuldig uitgekozen outfit, waarna je je gezicht 'onder handen neemt' met een poedertje, wenkbrauwpotlood en lik mascara. Als ik voor mezelf spreek, trek ik de meeste tijd uit voor dat laatstgenoemde. Vaak zonder tevredenstellend resultaat.

Want hoe lang ik mijn wimpers ook krul en hoe veel lagen mascara ik ook op doe, die wimpers houden het na 5 minuten alweer voor gezien. Daar gaat al je geïnvesteerde tijd en moeite. Maar ik houd hoop, want er zijn tips om in het vervolg wel blij te zijn met het eindresultaat: 

1Droge wimpers
Als je net uit de douche komt, zijn je wimpers nog vochtig. Vochtige wimpers en gekrulde, lange wimpers gaan niet goed samen. Zorg er dus voor dat je na het douchen 5 minuten wacht met het aanbrengen van mascara (en het krullen van je wimpers). Dan zijn je wimpers droog en krullen ze makkelijk. Je krult per slot van rekening ook je haren niet als ze nog nat zijn.

2Breng mascara aan in een 'droge' ruimte
Als vervolg op bovenstaande tip: net zoals dat je wimpers niet vochtig moeten zijn, moet ook de ruimte niet vochtig zijn waarin je je wimpers krult. Want vochtige ruimte = vochtige wimpers. En vochtige wimpers = geen krullende wimpers. 

3Gebruik wimperkruller
Hebben je wimpers van nature geen krul? Een wimperkruller doet wonderen, maar dan wel eentje van een goed merk. Tweezerman is bij mij al jaren favoriet. Zorg er wel voor dat je je wimpers minstens 5 seconden krult.

4Maak pulserende bewegingen 
De snelle duw-en-laat-los-wimperkruller-techniek. Je wimpers worden gekrulder als je tijdens het krullen in snelle bewegingen af en aan loslaat en weer aanduwt.  

5 Kantel je wimperkrultang
Wanneer de eerste krul is gezet, zit er vaak een knik in. Maar je wilt juist dat je wimpers een mooi boogje vormen. Een tip om dit te bewerkstelligen is om je wimpers in etappes te krullen. Dus je begint bij de aanzet en krult in stapjes richting de uiteinden van je wimpers. Serena Verbon van Beautylab doet het voor:

6Gebruik een warm wattenstaafje
Na het gebruik van je wimperkruller en voordat je je mascara aanbrengt, duw je een warm wattenstaafje tegen je wimpers. Het verhitte wattenstaafje werkt als een soort mini-krultang voor je wimpers. Byrdie doet het voor:

7Begin bij aanzet
Hè hè, we zijn eindelijk aangekomen bij het echte werk. Breng je mascara aan vanaf de aanzit richting de uiteinden in zigzaggende beweging. Op die manier zorg je ervoor dat je al je wimpers meepakt. 

8Neem pauze tussen verschillende lagen
Breng niet meteen na de eerste laag de tweede laag mascara aan. De mascara is nog nat, waardoor je de eerste laag alleen verspreidt in plaats van dat je extra volume aanbrengt. Ofwel: laat de mascara een paar minuten drogen (maak in de tussentijd je kop koffie, doe je schoenen aan, borstel je haar) en breng dan pas de tweede laag aan. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten