Make-up tips voor de donkere huid

Of je nou voor au naturel gaat of liever voor full face

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Het is haast onmogelijk om goede make-up te vinden als je een donkere huid hebt. Vooral als je van gemixte afkomst bent, heb je grote kans dat je huid verschillende ondertonen heeft. In je gezicht heb je misschien een mix van een gele, rode of groenige ondertoon, dan heb je niets aan de meeste make-up van de grote merken.

En als je een Douglas binnenloopt dan is je keuze dus beperkt en vaak weten de vrouwen die er werken ook geen raad wat te doen met je teint. Maar met deze make-up tips kom je een heel eind.

 1. Mix and match met foundation
  Bij foundation is het belangrijk dat de kleur overeenkomt met je huid. Als donkere vrouw heb je vaak meerdere tinten en verschillende ondertonen in je gezicht. Ontdek eerst welke ondertonen en tinten hebt. Om je make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het belangrijk met de juiste kleur foundation te werken.

  Vaak is het midden van je gezicht wat lichter dan je voorhoofd. En omdat je verschillende kleuren in je gezicht hebt, mag je ook verschillende soorten foundation gebruiken. Wees kieskeurig als het op de kleur van de foundation aankomt, meng als het nodig is. En begin met het aanbrengen bij je haarlijn, als de foundation daar goed overeenkomt met je huidskleur kun je hem egaal over je hele gezicht aanbrengen.

 2. Laat je lippen spreken
  Ijzige kleuren en nudetinten doen weinig voor je lippen. Wil je toch het effect van een nude lippenstift kies dan voor een bruine tint die dicht bij je eigen huidskleur komt. Juist de warmere tinten complementeren je huidskleur en benadrukken de mooie vorm van je volle lippen. Vooral donkerrood en donkerpaars staan erg mooi bij een donkere huidskleur.

 3. Vergeet je wenkbrauwen niet
  Onderschat nooit de kracht van je wenkbrauwen. Accentueer je wenkbrauwen ook als je voor de au naturel look gaat. Ook al lijkt je haar pikzwart het is nooit helemaal zwart er zit veel meer donkerbruin in dan je op het oog ziet. Kies daarom voor je wenkbrauwen voor een donkerbruine wenkbrauwgel en nooit voor zwart.

 4. Blush
  Je hebt misschien wat minder keuze in kleuren qua blush dan iemand met een lichte huidskleur, maar donkerrood brengt je jukbeenderen sterk naar voren en gebruik bronzer voor natuurlijk stralende gloed in je gezicht.

 5. Stralende huid
  Als je geen zin hebt om je foundation te mixen, kun je er ook voor kiezen om je huid zo stralend mogelijk te maken door goede verzorging. Gebruik dan natuurlijke oliën in plaats van dag- en nachtcrème’s om je gezicht te verzorgen. Als je een vette huid hebt gebruik je zonnebloemolie, heb je een droge huid kies dan voor argan olie en voor de gecombineerde huid gebruik je jojoba olie.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Make-up