Alles wat je wilt weten over acrylnagels

Hoe wordt een acrylnagel gezet en wat is het verschil met een gelnagel?

De term acrylnagels is je hoogstwaarschijnlijk niet vreemd. Toch bestaat er vaak nog onduidelijkheid over wat een acrylnagel precies is. Nagelstylist Jessica Scholten is nagelspecialist en oprichter van Lakwerk. Ze vertelt je alles wat je wilt weten over kunstnagels laten zetten. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

Wat is een acrylnagel?

Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof. Als nagelstylist meng je deze in de juiste verhouding waardoor je een bolletje krijgt, wat je kan modeleren op de nagel en vervolgens hard wordt aan de lucht. "Met acryl modelleer je de nagels en kun je als nagelstylist je eigen vorm maken. Je denkt na over de bolling, de verschillende diktes in de nagel en je kunt de nagels optisch smaller maken," aldus Jessica. Ze benadrukt dat het enorm vaktechnisch is en veel tijd kost.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nagels laten doen

Vaak denkt men dat het zetten van een acrylnagel schadelijk is voor je nagel. Dit is niet het geval, mits je het goede product gebruikt, het goed wordt aangebracht en er weer goed afgehaald wordt. Jessica geeft de voorkeur aan merken als OPI, CND en TGB, omdat deze brands veel onderzoek doen.

Goede acryl is erg kostbaar. Alleen de productkosten van een set acrylnagels ligt tussen de €10 en de €15 per klant. Het duurt gemiddeld anderhalf uur om acrylnagels te zetten. Je kunt er dus na een rekensom ervan uit gaan dat een set acrylnagels voor €25 tot €40 niet goed voor je nagel is, omdat er na de aftrekposten als belasting, materiaal en uren niks meer overblijft.

Een goede nagelstylist zorgt ervoor dat er zo min mogelijk op de eigen nagel wordt gevijld

Acrylnagels zetten

Naast het product, is ook het goed aanbrengen enorm belangrijk. Er moet zorgvuldig de tijd worden genomen om te ontvetten, restjes nagelriemen te verwijderen en om de nagel schoon te maken. Daarna is het belangrijk om de nagel voorzichtig iets op te ruwen. Uiteindelijk wordt er ook een primer gebruikt, die ervoor zorgt dat het product beter hecht. Let wel goed op primers. Er zijn hele agressieve primers op de markt die kleine gaatjes in je nagel maken. Je acrylnagel blijft hier daardoor perfect zitten, maar het maakt kleine gaatjes in je nagel.

Acrylnagels verwijderen

Laat altijd een nagelspecialist je acrylnagel weer verwijderen. Soms lijkt het alsof je deze er zelf af kunt trekken omdat er lucht onder je eigen nagel en de acrylnagel zit, maar dit neemt altijd laagjes van je eigen nagel mee. Een goede nagelstylist zorgt ervoor dat er zo min mogelijk op de eigen nagel wordt gevijld. Dit doet ze door hem 90 procent te vijlen, en de laatste 10% af te weken of te laten zitten, zodat je dit kunt laten uitgroeien. Wil je al het product van je nagel af? Dan is het laatste gedeelte afweken het belangrijkste, omdat je op die manier voorkomt dat je met de vijl nogmaals op de natuurlijke nagel vijlt.

Jessica is er een voorstander van om de laatste 10 procent van het product volledig uit te laten groeien door ze steeds korter te vijlen. "Dat is het prettigste voor de klant. Het is beter voor je nagel want je hoeft niet over op de natuurlijke nagel te vijlen én je kunt weer wennen aan je eigen nagels, die logischerwijs een stuk dunner zijn dan de acrylnagels die je gewend was. Vaak is het echt weer een omschakeling. Je kunt er ook altijd voor kiezen om over deze laatste 10 procent acryl een gellak te laten plaatsen, zodat je toch iets op je nagels hebt in deze overgangsperiode."

Acrylnagels prijs

Bij Jessica's salon Lakwerk kost een normale set €60 voor naturel acrylnagels. Dit betekent dat het geen kleur heeft en het dient vaak alleen als verlenger. Met kleur kost een set acrylnagels €75. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat een nagelstylist ongeveer €1 per minuut rekent. Het opvullen van acrylnagels kan soms goedkoper zijn, maar dat is niet gebruikelijk. Het afvijlen, bijwerken en aanvullen van je acrylnagels kost evenveel tijd en product als het zetten van een nieuwe set.

Hoe lang blijft een set acrylnagels zitten?

Uiteraard groeit elke nagel anders, maar gemiddeld doe je 3 à 4 weken met een set acrylnagels. Heb je een natuurlijke kleur op je acrylnagels, dan kun je er vaak langer mee doen, omdat je de uitgroei minder goed ziet. Toch is het altijd belangrijk om de acrynagel op tijd weer bij te vullen, zodat de top niet te zwaar wordt.

kies je nagelvorm
Glamour

Acrylnagels vormen

Het leuke aan kunstnagels is, is dat je helemaal los kunt gaan met de vorm. "Momenteel is de almond shape populair, maar ook de squoval en de ballerina shape zijn veel gevraagde vormen." Leuk weetje: Kylie Jenner is fan van de coffin shape!

Een voordeel van een ronde nagel is dat het minder snel afbreekt, omdat je geen scherpe gevoelige hoekjes hebt. Daarnaast is een ronde nagel eleganter en vaak dunner. De ideale nagelverlenging is de helft van je eigen nagel. Jessica's tip is om niet langer te gaan dan 100%."Mensen zeggen eerst hier kun je niet mee leven! In het begin is het ook wennen, maar na een tijdje zijn je hersenen ingesteld op de lengte van je nagels en willen veel mensen niet meer zonder."

Verschil met gelnagels?

Gelnagels en acrylnagels worden vaak door elkaar gehaald. Dat is niet gek, want het verschil is voor een leek niet met het blote oog niet te zien. Het zit hem vooral in het product. Een gelnagel is een substantie dat uit een potje komt, acryl bestaat uit een samenstelling van poeder en een vloeistof. Acrylnagels heeft een bepaalde geur met aanbrengen, waar gelnagels geurloos zijn. Daarnaast hard acryl uit aan de lucht en moet je gel altijd uitharden onder een ledlamp (uv). Jessica vertelt meer over het verschil tussen gelnagels en acrylnagels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder