Alles wat je wilt weten over gelnagels

Wat zijn de kosten, wat is het verschil met acrylnagels en hoe worden ze weer verwijderd?

Jessica Scholten is de nagelguru van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met nail art en deed de nagels van modellen bij internationale shows als Kenzo en Oscar de la Renta. Inmiddels heeft ze eigen salons onder de naam Lakwerk en aan Glamour legt ze uit wat je moet weten over het zetten van gelnagels ook wel kunstnagels of nepnagels genoemd. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

Wat is een gelnagel?

"Gel is een product waarmee je de natuurlijke nagel kunt verlengen en verstevigen. Gel is een vloeibare substantie dat direct uit een potje komt. Met een penseel wordt het aangebracht op de nagel, gemodelleerd tot de juiste shape en vervolgens uitgehard onder een led lamp (uv). Met gel kun je verlengen dit wordt gedaan door tips of sjablonen te gebruiken en hierop wordt de gel aangebracht.”

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gellak versus gelnagels

"Gelnagels worden wel eens verward met gellak, maar dit is niet hetzelfde product. Gellak is een mix tussen nagellak en gel (waarmee gelnagels gemaakt worden). Gellak zit in de meeste gevallen net zoals nagellak in een potje waarbij je een dop met een kwastje eraan hebt. Het aanbrengen van gellak is vergelijkbaar met nagellak. Bij het aanbrengen van gel, ben je echt bezig met het opbouwen van een nagel. Met gel kun je nagels dus ook verlengen, bij gellak werk je bijna altijd op de natuurlijke nagel. De overeenkomst is dat beide producten hard worden onder een led lamp (uv) en nooit aan de lucht opdrogen.”

Wat kost een gelnagel?

"Als jij gelnagels laat zetten kun je rekenen op een bedrag vanaf €60 per behandeling. Dit is hetzelfde bedrag als bij een set acrylnagels. Voor die prijs heb je naturel gelnagels. Bij Lakwerk betaal je €75 voor gelnagels met een single colour en is nailart op gelnagels mogelijk vanaf €90. Voor het opvullen rekenen we dezelfde prijs."

Hoelang duurt een behandeling?

"Trek gemiddeld zo'n 90 minuten uit voor het zetten en opvullen van een gelnagel. Men denkt vaak dat het opvullen sneller gaat, maar als je nagelstylist het met aandacht en op de goede manier doet, dan kost het evenveel tijd."

Hoe verwijder je een gelnagel?

"Anders dan een acrylnagel, kun je gel er niet afweken. Gelnagels moet je er daarom volledig afvijlen. Omdat je met vijlen het risico loopt dat je per ongeluk op de eigen nagel vijlt, adviseer ik om de laatste 10 procent van de gelnagel uit te laten groeien. Als je je nagels steeds kort vijlt en de uitgroei bijwerkt met gellak, valt het uitgroeiproces nauwelijks op. Het bijvijlen en kort houden is niet alleen voor het oog belangrijk. Als je de gelnagels gewoon laat doorgroeien, wordt hij uiteindelijk topzwaar en hierdoor kan je nagel breken."

Hoe lang blijft het zitten?

"Gemiddeld moet je met gelnagels iedere 3 tot 4 weken naar de salon, maar dat is per persoon verschillend. Dit hangt af van hoe snel je nagel groeit, maar ook hoe de kwaliteit is van je natuurlijke nagel en hoe voorzichtig je bent met je gelnagels. Als je een transparante of lichte nagel hebt zonder lak valt je uitgroei minder op. Met een transparante nagel kiezen vrouwen er wel eens voor iets minder vaak langs te komen."

Voorbeelden en vormen van gelnagels

nagelvormen, kies je favoriete shape
Ga je voor gelnagels? Kies hier je favoriete shape
Glamour
gelnagel met nailart
Jessica Scholten
gelnagel gemaakt door lakwerk
Jessica Scholten
alles wat je wilt weten over gelnagels
Jessica Scholten

Wat is het grote verschil met acrylnagels?

"Een leek zal het verschil tussen acrylnagels en gelnagels niet snel zien. Zelf zul je misschien merken dat een gelnagel iets flexibeler is dan een acrylnagel, maar het onderscheid zit hem voornamelijk in het aanbrengen en afhalen.

Een gelnagel ruik je niet tijdens het aanbrengen. Een gelnagel droogt onder de lamp, waar een acrylnagel in de lucht uithard. Daarnaast moet je een gelnagel eraf vijlen en kun je acrylnagels er deels afweken. Voor mensen die snel last hebben van 'zware nagels', is gel geschikter. Deze voelen minder zwaar aan op je nagelbed."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder