Zelf je nagels shapen (vormen, vijlen en polijsten)

Zo wordt je nagelverzorging ineens wél leuk!

backstage ahead of the ermanno scervino show during milan fashion week springsummer 2016  on september 26, 2015 in milan, italy
Matteo ValleGetty Images

Vijl, knip of bijt jij je nagels zelfs af wanneer ze te lang worden? Wanneer je mooie sterke nagels wilt, is het verstandig om serieus over de verzorging na te denken. Het vijlen van je nagels wenst de nodige techniek en laat Jessica Scholten, nagelspecialist en oprichter van Lakwerk, die nou net in huis hebben. Aan Glamour vertelt ze hoe jij zelf je nagels kunt shapen.

Stap 1: Nagelriemen terugduwen

Ik vind het terugduwen van de nagelriemen enorm belangrijk. Als kind deed ik dat al omdat mijn moeder mij daar op wees. Je nagelriemen horen niet vast te zitten op je nagel omdat je nagelriem anders meegroeit met je nagel. Je kunt dit het beste onder de douche of in bad, doen. Ze zijn dan zacht en je kunt ze dan eventueel met je vingers goed terug duwen. Beter is het om dit met een speciale tool te doen, zoals een pro-pusher.

Stap 2: Keuze vijl

Ik vind zelf een papieren vijl fijn, maar je kunt ook met een glas- of ijzervijl werken. De grofheid van de vijl is belangrijk. Je vijl moet niet te grof zijn. Daar komt ook het fabeltje vandaan dat je niet heen en weer mag vijlen. Bij een fijne vijl maakt dat niet uit. Je moet bij het uitzoeken van je vijl kijken naar het aantal grid. 240 grid is het beste voor een natuurlijke nagel. Je vijl is aan vervanging toe als er te veel stofjes en vuil in de vijl zit. Dit merk je als je extreem veel druk moet zetten voor resultaat.

Stap 3: (Hoe) nagel vijlen

Houd de vijl los in je hand en maak grote, vloeiende bewegingen zodat je de hele nagel vijlt van links naar rechts, in plaats van enkel een hoekje. Zo krijg je een mooie egale nagel en geen rechte hoeken. Ik begin aan één kant, vijl dan heen en weer en ga dan rustig naar de andere kant in een vloeiende lijn. Maak geen lange haal van links naar rechts als je jouw nagel ovaal of rond wil hebben. Het is belangrijk dat je de vijl loodrecht op de nagel zet,anders vijl je wellicht in de verkeerde hoek zonder dat je het door hebt.

Tip: Kijk altijd voordat je gaat vijlen naar je kortste nagel en houd die aan. Zo is alles even lang

Als je de shape van je nagel wil veranderen, dan moet je in stapjes denken. Het lukt zelden om in één keer van een 'platte' nagel naar een puntnagel te gaan, mits ze ontzettend lang zijn. Het is verstandig om je nagels één keer in de week te vijlen. Vijl je nagels dan als geheel. Je zult merken dat de nagels van vingers die je vaak gebruikt sneller scheef groeien. Besteed hier dan ook extra aandacht aan.

Nagels knippen

Als je veel van de lengte van je nagel moet afhalen, dan kan het handig zijn om het eerst te knippen met een nagelschaar en daarna te vijlen. Acrylnagels of gelnagels moet je daarentegen nooit knippen. Je krijgt dan hetzelfde effect als wanneer je in plastic knipt.

Polijsten van je nagel

Je kunt je nagels vijlen door met een buffer over de nagelplaat te gaan, zodat je alle oneffenheden en restjes weghaalt. Een buffer is een nagelgroothandel product, maar een polijstvijl is een toegankelijkere optie. Dit is een zachte vijl, waarmee je net kleine oneffenheden van de nagel kan verwijderen en vervolgen de nagel mee kunt polijsten.

Polijsten is het oppoetsen van je nagel. Dit doe je door steeds een minder grovere vijl te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld na een 240 grid vijl een 1000 grid en dan de 4000 grid. Er bestaan ook vierkante blokjes voor het polijsten van je nagel: alle kanten van het vierkant heeft een andere grid.

Nagelvormen

De ballerina shape of coffin shape kun je bijna niet creëren met een natuurlijke nagel. Omdat je eigen nagel vaak niet extreem lang is, ben je gelimiteerd en heb je de keuze uit rond, vierkant, covel en de almandelvorm.

Voordat je de luxe hebt om je nagelvorm te kiezen, zal je eerst aan goede nagelverzorging moeten doen. Dit zorgt namelijk voor sterke en lange nagels en die heb je nodig om vervolgens een 'vorm' te maken.

nagelvormen, kies je favoriete shape
De meest populaire nagelvormen.
Glamour

Nagelribbels

Verticale nagelribbels zijn letterlijk rimpels: je krijgt ze in je nagels als je ouder wordt. Horizontale ribbels bestaan vaak door een beschadiging in je nagelmatrix (de plek waar je nagel uitgroeit). Dit kan doordat je bijvoorbeeld je vinger tussen de deur hebt gekregen. Dit kan weer weg gaan, maar soms heb je daar een definitieve beschadiging waardoor de scheur of oneffenheid telkens terugkomt. Mocht je een nagelbeschadiging hebben, own het of verberg dit dan met gellak. Ga de ribbels nooit te lijf met een vijl. Dat maakt je nagels te dun.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder