Waarom breken mijn nagels af?

Zo voorkom je gescheurde of nagels met een chip (gespleten nagels)

Jessica Scholten is de nagelguru van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met nail art en deed de nagels van modellen bij internationale shows als Kenzo en Oscar de la Renta. Inmiddels heeft ze eigen salons onder de naam Lakwerk en aan Glamour legt ze uit waarom jouw nagels regelmatig afbreken. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

Hoe komt het dat nagels breken?

"Voor een groot deel zit het in je genen. De ene persoon heeft wel sterke nagels en de ander niet. Breken je nagels snel af? Mijn advies is om het te 'ownen'. Vijl ze altijd kort en verzorg ze goed. Het is vergelijkbaar met dik of dun haar: voor een groot deel kun je er niks aan doen."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe voorkom je een scheurende nagel?

"Vaak scheuren nagels omdat ze 'een klap' krijgen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt terwijl we onze koffer van de band trokken, we een sleutel aan een ringetje deden of wanneer we te hard aan een keukenkastje trokken. Dit soort handelingen moet je bewust en rustig doen, om scheurende nagels zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om je huis altijd met handschoenen schoon te maken. De producten en het water drogen je nagels uit en dat zorgt ervoor dat ze sneller breken. Ten slotte ben ik een groot voorstander van nagelriemolie. Dit product houd je nagels soepel en stevig. Kijk uit met nagelverharders. Dit product droogt je nagels vaak uit, waardoor je juist chips (oftewel gespleten nagels)."

Helpen vitamines tegen nagel splijten?

"Naast nagelverzorging en rustig met je nagels omgaan, kun je ook supplementen slikken voor sterkere nagels. Gebruik eens de voedingssupplementen voor vollere en dikkere haren. Je zult merken dat je nagels hier ook sterker van worden. Dit komt omdat je haar en je nagels allebei uit keratine bestaat. De meest bekende supplementen hiervoor zijn de vitamines van Bear Benefits. Het zijn vitamines die als snoepjes proeven."

Hoe komen horizontaal gespleten nagels?

"Een horizontaal gespleten nagel noemen we een scheurtje. Het breekpunt is vaak daar waar de nagel van de huid afkomt. Wanneer je een bepaalde druk uitoefent op je nagel, scheurt het daar het snelste. Wederom: wees altijd voorzichtig met je handen en nagels. De meeste nagels kunnen niet de hele dag 'klappen' opvangen."

Hoe ontstaan verticaal splijtende nagels?

"Dit ontstaat voornamelijk door ouderdom. Een verticale scheur kan heel vervelend zijn, omdat je vaak ergens achter blijft haken. Als je er niks aan doet, zal het steeds verder scheuren en dit kan erg pijnlijk zijn. Mijn tip is om je nagel zo kort mogelijk te vijlen. Als het toch steeds een stukje verder scheurt, dan is het belangrijk om naar een salon te gaan. Een nagelspecialist werkt met professionele producten waardoor het scheurtje kan herstellen."

Zijn gespleten en gescheurde nagels hetzelfde?

"Nee, bij een gespleten nagel heb je een 'chip'. Dat ontstaat vaak als je nagel droog is. Een scheur in je nagel begint meestal aan de zijkant. Als je eenmaal een scheur hebt, dan is het verstandig om je hele nagel kort te vijlen totdat de scheur verdwenen is. Er zijn beautyhacks waarmee je een scheurtje kunt repareren met een theezakje of dun stukje katoen, maar uiteindelijk zal je nagel dit niet overleven en is vijlen de snelste en beste optie."

Net zo lekker bezig, en dan een lage scheur....

We kennen het allemaal. Je nagel begint net een mooie lengte te krijgen en dan krijg je in het midden van je nagel een scheur. Helaas is hier niks aan te doen, behalve je nagel zo kort mogelijk te vijlen. "Je nagel kan vaak niet meer gelijk gevijld worden, omdat je nagelscheur te laag is en daar je huid zit. Kies dan voor een zo onscherp mogelijk hoekje in je nagel. Het is belangrijk om deze steeds bij te vijlen zodat je nagel uiteindeljk weer even hoog is."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder