Nagels lakken: dit is de beste manier

Met deze 10 nagellak stappen lak jij thuis als een professional

Jessica Scholten is de nagelguru van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met nail art en deed de nagels van modellen bij internationale shows als Kenzo en Oscar de la Renta. Inmiddels heeft ze eigen salons onder de naam Lakwerk. Voor Glamour deelt ze haar stappen plan zodat jij je nagels thuis perfect kunt lakken. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

Stap 1: Nagelriemen terugduwen

Duw je nagelriemen naar achteren met een bokkenpootje. Dit gaat het makkelijkste als je net onder de douche of in bad bent geweest, zodat ze minder vast zitten. Mochten je nagelriemen erg vast zitten aan je nagels, dan is Cuticle remover van Deborah lippmann een fijn product. Het zorgt ervoor dat je nagelriemen zacht worden.

Stap 2: Nagels vijlen

Vijl je nagels met een 240 grid wanneer je natuurlijke nagels hebt. Zorg ervoor dat je kortste nagel de nieuwe lengte wordt, zodat al je nagels gelijk zijn. Jessica legt in het artikel nagels shapen (vormen, vijlen, polijsten) uit hoe je vijlt.

Stap 3: Bufferen

Dan wordt het tijd om je nagelplaat egaal te maken, zonder dat je de nagel opruwt. Een buffer is een zachte vijl dat op een spons lijkt. Het is zeker niet de bedoeling dat jij je nagel dunner vijlt met een buffer. Het is alleen bedoeld om hobbeltjes en vet te verwijderen.

Stap 4: Ontvetten van je nagel

Je kunt je nagels ontvetten met alcohol, maar het gebruik van een nagellak remover volstaat ook. Deze handeling zorgt ervoor dat je nagellak beter hecht. Zorg ervoor dat je na deze stap niet eerst iets anders gaat doen, want dan zullen je nagels weer vet worden.

Stap 5: Het aanbrengen van de basecoat

Breng je basecoat extreem dun aan. Sla deze stap niet over, want het zorgt ervoor dat je pigment van de nagellak niet in je nagel trekt. Als je de basecoat dun aanbrengt, droogt het snel op. Je hoeft maar één laagje aan te brengen, maar is wel belangrijk. Je hebt veel verschillende basecoats, waaronder een herstellende, eentje die hobbeltjes opvullen, een voor glitternagellak of een all-in one variant.

Stap 6: Nagellak kleur aanbrengen

Breng altijd 2 of 3 dunne laagjes nagellak aan. Dat is beter dan één hele dikke. Nagellak droogt door de lucht. Als je dik lakt, dan komt het product dat onderop zit nooit in contact met de lucht.

Op je kwastje mag veel lak zitten, maar zorg dat er weinig van op je nagel komt. Iedere laag moet droog zijn voordat je aan een nieuwe laag begint. Als je het dun doet, dan kun je aan de nieuwe laag beginnen zodra je de laatste nagel van één hand gedaan hebt. Als jij je nagel tegen je lip aanhoudt, kun je 'voelen' of je nagel droog is. Check voordat je begint de laatste nagellak trends.

Stap 7: Topcoat

Wederom: zorg dat kleur droog is. Topcoat zorgt voor glans en bescherming. Tijdens het dragen van nagellak slijt de bovenkant. Wanneer je een topcoat aanbrengt, zal de kleur minder snel slijten. Een handige tip om te onthouden is om om de dag een laagje topcoat aan te brengen voor langer plezier van je gelakte nagels.

Stap 8: Droogdruppels

Droogdruppels of droogspray zijn fijn om het drogen te versnellen. Dit kun je na je topcoat doen, maar ook tussen de stappen door. Let er dan wel op dat het product geen olie bevat want dat is niet geschikt tussen de lagen door.

Stap 9: Oeps, stukje nagellak eraf

Is er een stukje nagellak af? Je kunt dan voor de quick fix gaan. Stip het aan met je nagellak en breng een topcoat over de hele nagel aan.

Stap 10: Stel je verwachting bij

Tot slot zullen de meeste mensen hun verwachting bijstellen. Wanneer jouw lak 4 tot 5 dagen blijft zitten, mag je zeer tevreden zijn.


Hoe moet ik lakken?

Natuurlijk kun je gedachteloos je kwastje neerzetten en strepen trekken. Voor het ultieme resultaat deelt Jessica Scholten haar laktechniek.

"Zet je kwastje in het midden van je nagel, een halve centimeter van je nagelriem af. Geef minimaal druk op de kwast en beweeg richting de nagelriem, hierdoor valt de vorm van de kwast precies om de nagelriem. Beweeg van het midden naar de linkerkant van de nagel en dan weer van het midden naar de rechterkant van de nagel. Focus hierbij vooral op de zijkanten zodat deze strak langs de nagelriem gelakt zijn. Zet dan een strook in het midden en sluit af door de bovenkant van je nagel te sealen. Zorg ervoor dat je kwastje zo goed als boven je nagel zweeft. Het product raakt je nagel net aan. Zorg ervoor dat je tussen het lakken door je potje steeds goed sluit, anders droogt het product uit. Daardoor wordt het klonteriger en wordt het lakken lastig."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder