De beauty-redactie test: getatoeëerde wenkbrauwen bijwerken

Mét before en after: zo zien mijn wenkbrauwen er uit na een semi-permanente make-upbehandeling

alexandra moura   backstage   milan fashion week springsummer 2020
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Hoe zien je wenkbrauwen er een aantal jaar nadat je ze getatoeëerd hebt uit? Glamour's Babette showt haar before en after-foto's, vertelt over haar ervaring met semi-permanente make-up en deelt hoe je ze uiteindelijk weer kan bijwerken als de inkt vager wordt.

Ik ben het levende bewijs dat het woord semi voor semi permanente make-up écht zijn naam eer aan doet. Ik neem je daarvoor graag mee naar 2017, toen ik besloot om mijn wenkbrauwen te tatoeëren. Het verschil was gigantisch en mijn zelfvertrouwen daarmee ook. Wekelijks kreeg ik dm's via Instagram of mails met de vraag of ik na het plaatsen van het artikel nog steeds blij was met mijn wenkbrauwen.

Voordelen semi-permanente wenkbrauwen

En of ik blij was! Het tilde mijn 'make-up game' naar een hoger niveau, zonder dat ik er ook iets aan hoefde te doen. Zelfs het epileren werd makkelijker, omdat ik door de semi-permanente make-up heel goed zag welke haartjes er in en welke haartjes er uit 'het juiste' gebied groeiden.

Semi-permanente make-up vervaagt

De tijd verstreek en zoals mijn wenkbrauwspecialist Sina van Salon Narges al voorspelde, werd het pigment minder sterk. Ik wist dat ik een jaar na de behandeling terug moest komen, maar wegens mijn zwangerschap is deze afspraak er nooit gekomen. (Je hormonen veranderen tijdens je zwangerschap en deze zorgen er vaak voor dat het pigment sneller uit je huid verdwijnt. Je mag tijdens je zwangerschap niet je wenkbrauwen tatoeëren omdat er een kans bestaat dat het pigment in je bloed en daarmee in dat van je kindje terecht komt.) Het is inmiddels zomer 2020. Tijd om opnieuw in de stoel te kruipen voor een touch up van mijn semi-permanente make-up.

wenkbrauwen tatoeëren bijwerken
Mijn wenkbrauwen semi-permanente make-up bijwerken before.
Sina Hashemi

Zoals je kunt zien op de foto hierboven is er weinig meer van het pigment uit 2017 over. Je ziet wel wat, maar het is te verwaarlozen. Dit betekent dat de strokes opnieuw gezet moeten worden. Sina vertelt mij dat de naaldjes nog fijner zijn dan 3 jaar geleden. Dat is goed nieuws, want daardoor worden mijn wenkbrauwen nog echter.

Hairstrokes, ombre brows, powder brows of schaduwtechnieken

Niet alleen de naaldjes zijn verbeterd, ook zijn er nieuwe technieken bijgekomen. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor de ombre brows, powder brows of de schaduwtechnieken. Omdat ik de vorige keer enorm tevreden was over de klassieke hairstrokes, kies ik ervoor om weer voor deze techniek te gaan. Wel besluiten Sina en ik dat ik dit keer iets gedurfder mag zijn: ik ga voor bredere wenkbrauwen.

wenkbrauwen tatoeëren bijwerken
Wenkbrauwen tatoeëren: de lijnen zijn getekend en de vorm is bepaald.
Sina Hashemi

Sina epileert mijn brows eerst met touw. Nadat ze bijgewerkt zijn, gaat ze aan de slag met een meetlint. Ze meet en tekent de wenkbrauwen die het beste bij mijn gezicht passen. Een tijd geleden las ik de quote: "je wenkbrauwen zijn geen tweeling, maar zusjes van elkaar". Ik kan je garanderen dat Sina jouw zusjes tot een eeneiige tweeling omtovert!

Pijnvrij tatoeëren

Wanneer ik de vorm goedkeur, mixt Sina de pigmenten tot een kleur die bij mij past, smeert een zalfje dat de pijn verzacht en begint met tatoeëren. Niet alleen de techniek lijkt zich te hebben ontwikkeld, ook de zalf doet nóg beter zijn werk. Dit keer voelt de behandeling een stuk minder akelig.

wenkbrauwen tatoeëren bijwerken
Wenkbrauwen tatoeëren bijwerken, na de behandeling.
Sina Hashemi

Binnen 20 minuten 'staan mijn wenkbrauwen er weer op'. De pijn is te verwaarlozen en ik ben blij met het resultaat. Vanaf nu moet ik de eerste 6 uur ieder uur mijn wenkbrauwen afnemen met een wattenschijfje en ontsmettingsmiddel. Ik mag tijdens het genezen van de tattoo niet aan mijn wenkbrauwen komen. Pas wanneer de korstjes er afgevallen zijn, mag ik het insmeren met crème.

Nabehandeling semi-permanente wenkbrauwen

Sina geeft als tip om altijd eerst voor een lichtere kleur pigment te kiezen. Je kunt je wenkbrauwen altijd later nog (kosteloos) donkerder maken, maar als het te donker is, maak je het niet meer licht.

Daarnaast moet je echt geduld hebben als je voor semi permanente make-up gaat. Zodra je de deur van de salon uitloopt, heb je donkere wenkbrauwen. Dit wordt gedurende de week donkerder, omdat er korstjes ontstaan. Na ongeveer 5 dagen zullen je korstjes eraf vallen. Daarna wordt het pigment eerst heel licht.

Mensen denken daarom regelmatig dat de behandeling mislukt is, maar je huid heeft een maand nodig om de juiste kleur te krijgen. Vergelijk het met een wondje op je arm: deze is eerst donker door het korstje, die valt er dan af en daarna is je huid bleker. Pas na een maand trekt het pigment weer bij en krijg je dezelfde huidskleur terug. Tot die tijd kun je jouw wenkbrauwen bijtekenen met onderstaande wenkbrauwproducten. Let wel op dat je dit pas doet nadat de wondjes zijn geheeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder