De beste manieren om je wenkbrauwen te laten shapen in de salon

Hier moet je op letten als je voor een behandeling door een specialist kiest

Ben je aan het overwegen om je wenkbrauwen in de salon te laten shapen? Het resultaat kan je wel eens enorm verbluffen. Specialisten weten vaak de juiste vorm bij jouw gezicht te kiezen, waardoor het een verschil kan lijken tussen dag en nacht. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics vertelt je waar je op moet letten als je de salon binnen stapt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Laten epileren

Ben je zelf niet tevreden over je shape kwaliteiten? Er zijn genoeg salons die je wenkbrauwen kunnen epileren. Denk van te voren goed na over het type wenkbrauw dat jij mooi vindt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende 'stijlen'. Het is dus belangrijk dat je dit met je specialist bespreekt.

Threading

Threading, in de volksmond beter bekend als epileren met touw, is een populaire manier om je wenkbrauwen te epileren. De techniek zorgt ervoor dat ook alle donshaartjes worden meegenomen. Dit geeft een enorm strak resultaat. Threading is vakwerk waar veel oefening voor nodig is. De tip van Sina is dus ook om dit niet direct bij jezelf of een ander te proberen. Wil je graag met touw werken? Oefen eerst op je been om hapjes in je wenkbrauw te voorkomen.

Wenkbrauwen harsen of waxen

In de salon wordt regelmatig hars gebruikt. Hiermee worden alle kleine haartjes weggehaald. Denk bijvoorbeeld aan de haren tussen je wenkbrauwen boven je neus. Daarnaast knipt de specialist vaak je haartjes bij met een speciale schaar. Denk hier van te voren wel overna. Door het bijknippen krijg je minder het effect van een 'borstelige' wenkbrauw (hello, Cara Delevingne!). Het is dus belangrijk dat je weet wat voor wenkbrauw je graag wil voordat je in de stoel plaatsneemt.

Laten epileren

Een wenkbrauwbehandeling (zonder verven), kost ongeveer een tientje. Afhankelijk van de groei van je wenkbrauw, moet je dit elke drie weken bijhouden. Je kunt er ook voor kiezen om het na drie weken even zelf op te pakken. De kans is groot dat je maar een aantal haartjes hoeft weg te plukken. Het is wel slim om de eerstvolgende keer weer naar de salon te gaan. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauw niet weer uit model gaat zonder dat je het direct door hebt.

Wenkbrauwen (laten) verven

Heb je lichte wenkbrauwen? Een verfbehandeling kan een enorm verschil maken. Door middel van verf kunnen je ogen nog meer gaan spreken. Ga voor een verf die net een tint donkerder is dan je huidige wenkbrauw, dit geeft het mooiste effect.

Heb je kale plekjes in je wenkbrauw en wil je dit verminderen? Kies dan voor hennaverf. Deze verf blijft, anders dan normale wenkbrauwverf, langer op je huid zitten. Hierdoor lijkt het alsof je wenkbrauwen zijn opgevuld.

Semi permanente make-up

Wil jij voor een langere tijd een wenkbrauw waar je weinig naar om hoeft te kijken? Verdiep je dan eens in semi permanente make-up. Tegenwoordig kunnen specialisten een wenkbrauw zo nabootsen dat het niet van echt te onderscheiden is. Semi permanente make-up is niet voor altijd; in de meeste gevallen blijft het zo'n drie jaar zichtbaar.

Microblading of tatoeëren

Bij semi permanente make-up wordt er inkt in je huid aangebracht, via microblading of tatoeëren. Inmiddels zijn er enorm veel technieken, waardoor je zelf kunt kiezen wat bij je past. Denk aan wenkbrauwen waarbij het lijkt alsof ze netjes gepoederd zijn of wenkbrauwen die juist erg natuurlijk lijken. Enkele technieken zijn de 3D techniek en de hairstroke techniek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder