Acrylnagels, gelnagels en solarnagels - de verschillen

Ga jij voor acrylnagels of gelnagels? Maak je keuze aan de hand van deze uitleg van een professional

Acrylnagels, gelnagels en solarnagels. Heb jij ooit wel eens over de verschillen nagedacht? De kans is groot dat het niet helemaal duidelijk is. Jessica Scholten is nagelspecialist en oprichter van Lakwerk. Ze legt je het verschil uit. Lees meer van haar tips in het nageldossier van Glamour.

Acrylnagels

Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof. Als nagelstylist meng je deze in de juiste verhouding waardoor je een bolletje krijgt, die je op de nagel moet modelleren en vervolgens hard wordt aan de lucht. De vloeistof van acryl heeft een sterke geur, waar gelnagels geurloos zijn. Het product acryl is wel sterker dan gel. "Met acryl en gel kun je als nagelstylist je eigen vorm maken. Je denkt na over de bolling, de verschillende diktes in de nagel en je kunt de nagels optisch smaller maken. Vergelijk het met een brug: die kun je ook niet plat bouwen," zegt Jessica. Ze benadrukt dat het enorm vaktechnisch is en veel tijd kost. "Een voordeel van acryl is dat het afweekbaar is. Dat is bij gelnagels niet het geval. Gelnagels moet je eraf vijlen en dit kan als je het niet goed doet de nagel beschadigen."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Solarnagels

Jessica legt uit dat solar een merk is dat valt onder acryl. "Omdat het zo bekend is geworden, is solarnagel een aparte term geworden. Pas op met solarnagels. Er zijn veel verschillende illegale solarproducten op de markt. Deze zijn ontzettend sterk, maar kunnen aan je nagels gaan hechten, waardoor het product je natuurlijke nagel kapot maakt. Een nagelstylist die niet met het product werkt, krijgt het er niet meer af."

Gelnagels

Waar acryl bestaat uit poeder en een vloeistof, komt gel direct uit een potje en bevat het al de juiste verhouding. Gel wordt onder de ledlamp (uv) pas hard. Gel is wat zachter dan acryl, hierdoor kun je het er makkelijker afvijlen.

Gellak

Verwissel gelnagels niet met gellak, dat is namelijk een ander product. Gellak is een lakversie van gel. Het zit tussen nagellak en gelnagels in. Met de meeste gellak kun je niet verlengen. Je brengt het aan als normale nagellak, maar laat het uitharden onder een ledlamp (uv). Daarnaast blijft het met 2 weken vaak langer zitten dan normale nagellak.

Overeenkomsten

Met zowel acryl en gel verleng en verstevig je de nagels. Beide producten zijn erg stevig. Daarom kun je het goed als nagelverlenger gebruiken; het is stevig genoeg zonder ondergrond van je eigen nagel. "Zowel acryl als gel zijn een soort plastic en door een leek niet van elkaar te onderscheiden. Daarnaast lijken de producten tegenwoordig steeds meer op elkaar, waardoor je als drager minimaal verschil zult voelen, " zegt Jessica. "De producten blijven allebei 3 à 4 weken zitten, afhankelijk van de conditie van de nagel en wat je dagelijks met je handen doet."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Keuze gelnagels of acrylnagels

"Het een is niet beter dan het ander. De keuze voor het product hangt af van jezelf of van de nagelstylist. 12 jaar geleden koos ik voor acryl omdat ik het prettiger werken vond. Je moest snel werken omdat het product binnen een paar minuten hard werd en je het dan niet meer kon bewegen. Gel liep daarentegen uit, totdat je de lak onder de lamp uithardde. Dit vergde daardoor wat meer ervaring. Daarnaast moest de hand van de klant perfect onder de lamp liggen, anders waren bepaalde plekken niet uitgehard. Dit laatstgenoemde kan leiden tot undercuring. Het product is dan nog niet volledig uitgehard, maar dat zie je niet met het blote oog. Hierdoor is het mogelijk dat de klant een allergie voor gel krijgt," aldus Jessica. Tegenwoordig lijkt het product voor gelnagels en acrylnagels steeds meer op elkaar. Gel loopt minder uit en acryl wordt niet meer zo snel hard. Inmiddels zet Jessica gelnagels.

Nagels laten doen

Acrylnagels en gelnagels heb je vaak niet voor één keertje, omdat het een product is dat je er zelf niet af kunt halen en omdat je de natuurlijke nagel een klein beetje moet opruwen voor het plaatsen van het product. Dit wordt gedaan, zodat het product beter hecht aan je nagel. Kies je voor een acryl- of gelnagel, dan kun je hier ongeveer 3 a 4 weken plezier van hebben.

Nagels opvullen

Daarna is het belangrijk dat je jouw kunstnagel op tijd laat bijwerken. Dit doet de nagelstylist door de lengte naar wens en ongeveer 70 procent van het oppervlakte weg te vijlen. Op het moment dat de nagel wordt gezet, is er een bepaalde bolling gemaakt op het stresspunt van de nagel. Na 3 à 4 weken zit deze bolling natuurlijk niet meer op de juiste plek omdat je nagels gegroeid zijn. Wanneer je dit niet op tijd bijwerkt, kan de nagel hierdoor te zwaar worden.

Wat maakt een goede nagelstylist?

Wanneer je jouw kunstnagels laat bijwerken wordt de ‘nieuwe’ nagel die is gegroeid, minimaal opgeruwd. Vervolgens wordt er een nieuwe nagel opgebouwd. Doordat je ongeveer 30 procent van het product laat zitten, hoef je niet nogmaals op de natuurlijke nagel te vijlen waardoor je natuurlijke nagel intact blijft. Merk je dat je nagelstylist toch veel op je natuurlijke nagel vijlt? Vraag je dan af of je een vakkundige stylist hebt. Het is belangrijk om te controleren 0f je nagelstylist de kwaliteit van je natuurlijke nagel waarborgt. Een slecht gezette nagel kan ervoor zorgen dat je nagel loskomt van je nagelplaat en dit groeit heel slecht aan. Controleer ook altijd of de spullen waarmee de stylist werkt schoon zijn. Dat voorkomt mogelijke ontstekingen.

Nepnagels

"Als iemand het over nepnagels heeft, dan denk ik aan nagels die verlengt zijn," aldus Jessica. Dat kunnen acrylnagels, gelnagels en solarnagels zijn. Je kent vast ook (nog) de klassieke plaknagels, te koop bij de drogist. Deze vallen snel af en zijn in de meeste gevallen alleen geschikt voor een avond.

Aprés of Gel-X nagels

Tegenwoordig heb je ook Aprés of Gel-X nagels. Dit zijn opplaknagels, die worden vastgezet met gel. Deze blijven langer zitten dan de plaknagels van de drogist. Het is de ideale keuze als je maar één keer langere nagels wil. Je hoeft het product er niet af te vijlen of weken zoals bij acryl of gel, die je daarom voor een langere tijd hebt. Aprés en Gel-X nagels worden vaak voor één optreden bij artiesten gezet. Een nadeel is dat de nagelstylist ze zelf niet modelleert zoals bij acryl of gel, maar werkt met standaard maten en modellen. Hierdoor is het zetten van deze nagels makkelijker, maar minder gepersonaliseerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder