Alles wat je wilt weten over powderbrows, ombre brows en schaduwwenkbrauwen

Een les in semi permanente make-up en de bijbehorende technieken

Powder brows, ombre brows en schaduwwenkbrauwen. Het is een handjevol termen die je tegenwoordig vaak hoort in een wenkbrauwsalon. Maar wat betekenen ze? Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics legt het uit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Semi permanente make-up technieken

Powder brows, ombre brows en schaduwwenkbrauwen zijn technieken die vallen onder de semi permanente make-up. Niet iedere semi permanente wenkbrauw is namelijk hetzelfde qua look. Wanneer jij je wenkbrauwen wil microbladen of tatoeëren, kun je kiezen voor een bepaalde stijl. Ook bij semi permanente make-up kun je kiezen voor bepaalde technieken, waaronder de 3D wenkbrauw en de hairstroke techniek, maar ook de ombre- en powdertechniek. In tegenstelling tot de 3D wenkbrauwen en de hairstrokes, wordt bij de ombre- en powdertechniek de hele wenkbrauw opgevuld. Het resultaat is een gradiënt-effect dat zal helen tot een zachte poederachtige finish voor een zachte, opgevulde look. Het lijkt hierbij dus alsof je make-up ophebt. 3D wenkbrauwen en hairstrokes bootsen een wenkbrauw na die zo dicht mogelijk bij een natuurlijke wenkbrauw liggen. Hieronder gaan we in op de drie technieken, waarbij het lijkt alsof je make-up draagt.

stamboom over semi permanente make up
Stamboom over semi permanente make-up.
Glamour

Schaduwtechnieken

Bij de schaduwtechniek methode wordt met de permanente make-up-machine het kleurpigment over de gehele wenkbrauw subtiel in de huid gepoetst. Zo ontstaat er een schaduw onder de eigen wenkbrauw. Hiermee kan ook van licht naar donker gewerkt worden. Deze techniek is nu erg populair.

vrouw met semi permanente make up
Schaduwwenkbrauwen, voor en na
Sina Hashemi

   Ombre techniek

   Bij de ombre-techniek creëer je een schaduw. Deze is donkerder aan het uiteinde en lichter aan de voorkant. Hierdoor krijg je het effect waarbij het lijkt alsof je jouw wenkbrauwen hebt ingekleurd met een wenkbrauwpotlood.

   vrouw met semi permanente make up
   Ombrebrows voor en na
   Sina Hashemi

   Powderbrows

   De powderbrows lijkt heel veel op de ombre brows. Beide technieken zijn ook enorm populair. Bij de powderbrows loopt, anders dan bij de ombre-techniek, de schaduw vanaf het uiteinde naar binnen. Bij deze techniek lijkt het alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.

   vrouw waarbij een wenkbrauw naturel is, en een wenkbrauw bewerkt met de ombre powder techniek,
   Powderbrows: voor en na
   Sina Hashemi

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder