Alles wat je wilt weten over wenkbrauwen tatoeëren

Wat is het verschil en wat zijn de voordelen ten opzichte van microblading?

glamour's babette liet haar wenkbrauwen tatoëeren
Babette Grunder

Wenkbrauwen tatoeëren klinkt voor veel mensen spannend. Dit komt omdat het ons doet denken aan de permanente make-up van vroeger: dunne, zwart getatoeëerde wenkbrauwen. Gelukkig gaat het tatoeëren van de wenkbrauwen tegenwoordig heel anders. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics legt uit hoe ze tegenwoordig je wenkbrauwen tatoeëren.

Wenkbrauwen tatoeëren

Bij machinale permanente makeup wordt het pigment in de huid geïnjecteerd via een tattoo-apparaat. Een fijn naaldje maakt prikjes in de huid en vult dit direct op met pigment. Vroeger werd er permanente pigment gebruikt, maar tegenwoordig gebruikt men semi permanente pigmenten. Het verschil? In de jaren '90 bleven de donkere wenkbrauwen, net zoals een normale tattoo. Met de semi permanente inkt van tegenwoordig vervaagt de inkt na 2 à 3 jaar. Hierdoor zul je nooit je hele leven lang met dezelfde wenkbrauwen rondlopen. En dat is fijn, gezien ook wenkbrauwen vaak verschillende trends doormaken. Glamour's Babette liet haar wenkbrauwen tatoeëren en dit is het resultaat.

vrouw met semi permanente make up
Getatoeëerde wenkbrauwen voor en na
Sina Hashemi

Verschil microblading

Naast het tatoeëren, horen we tegenwoordig ook veel over microblading. Bij allebei wordt er inkt in de huid aangebracht. Bij microblading gebeurt dit via mesjes, bij tatoeëren via een tattoo-naald.

Tot voor kort kon je met microblading veel fijnere haren nabootsen dan met een tattoo-naald. Daarom was dit de afgelopen jaren een grote trend. Met de vooruitgang in technologie en nieuwe 'nano'-naalden is het nu mogelijk om hele fijne natuurlijke strokes te maken met een tattoo-naald. Daarom wint de machine het tegenwoordig weer van de microblading techniek omdat er minder risico's aanhangen en je nog preciezer kunt werken.

Lees in het artikel over microblading wanneer je wél beter voor deze techniek kunt kiezen.

Voordelen wenkbrauwen tatoeëren

Met de vibraties van de machine wordt het pigment dieper in de huid aangebracht waardoor er een betere genezing plaatsvindt dan met microblading. Daarnaast is machinale permanente make-up geschikt voor elk huidtype. Microblading is daarentegen niet geschikt voor de vette huid.

Technieken bij tatoeëren en microblading

De twee manieren van zetten (machinaal en manueel) kun je tegenwoordig vertakken in verschillende technieken die hierbij toegepast kunnen worden. Lees meer over de hairstroke en 3D techniek of de powderbrows, ombrebrows en schaduwwenkbrauwen voordat je voor een semi permanente make-up behandeling gaat.

stamboom over semi permanente make up
Stamboom over semi permanente make-up.
Glamour
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder