Alles wat je wilt weten over hairstroke en 3D wenkbrauwen

Ga jij voor de natuurlijke semi permanente make-up look? Je bent hier aan het goede adres.

Je wenkbrauw is een belangrijke feature in je gezicht. Niet gek dus dat semi permanente make-up steeds populairder wordt. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van Salon Narges en mede eigenaresse van Cocon Cosmetics, legt jou 'haarfijn' uit wat het verschil is tussen de hairstroke- en de 3D techniek. Zo zie jij eindelijk tussen de bomen het bos weer.

Semi permanente make-up

First things first. Een hairstroke of 3D wenkbrauw is een techniek dat valt onder de semi permanente make-up. Lees eerst meer over semi permanente make-up in het algemeen, zodat jij precies weet voor welke behandeling jij kunt gaan.

  Hairstroke

  Binnen de semi permanente make-up via manueel (microblading) en machinaal (via een tattoo-naald), vallen verschillende technieken om een mooi haartje na te bootsen. De meest toegepaste technieken zijn de 3D wenkbrauwen en de hairstroke. Een hairstroke is een individueel haartje. Die wordt los in de huid gepigmenteerd. Wanneer het genezen is, zijn deze haartjes moeilijk van echt te onderscheiden. Deze techniek wordt vaak toegepast bij vrouwen die geen hele aanwezige wenkbrauw willen of bij dames die wel wenkbrauwen hebben, maar meer volume willen. Op deze manier boots je jouw eigen wenkbrauwhaartjes na.

  vrouw met 3d wenkbrauwen door sina hashemi
  Een wenkbrauw behandeld via de 3D-techniek voor en na
  Sina Hashemi

  3D wenkbrauw effect

  Wil je meer diepte in je wenkbrauw? Dit kan bereikt worden door verschillende kleuren pigment. Hierdoor ontstaat er diepte. Denk aan je eigen tekenkunsten. Als jij een cirkel maakt en je gebruikt daarachter een andere kleur, dan krijgt de cirkel een 3D effect.

  Deze techniek, vaak toegepast via microblading, is niet voor iedereen geschikt. Het is bij de 3D wenkbrauw de bedoeling dat je de haartjes echt allemaal los van elkaar ziet. Door een vettige, een oudere of een beschadigde huid, kunnen de strookjes onder de huid na genezing in elkaar overlopen. Daardoor wordt het effect minder zichtbaar.

  vrouw met semi permanente make up
  3D wenkbrauw voor en na
  Sina Hashemi

  In tegenstelling tot de klassieke hairstrokes, waarbij de haren los van elkaar worden gezet, wordt bij de 3D-techniek de haren zo dicht mogelijk op elkaar gezet. Je haren gaan dan na de genezing in elkaar overlopen. Er wordt hierbij vaak gespeeld met verschillende pigmentkleuren en ook kunnen de strokes oppervlakkig en wat dieper in de huid gezet worden. Hierdoor wordt de pigmentatie levensecht. Waar nodig worden de strokes dicht bij elkaar of juist wat verder uit elkaar gezet, waardoor je speelt met licht donker.

  Powderprows en schaduwtechniek

  Naast 3D-techniek en de hairstroke, kun je ook voor de schaduwtechniek en de powderbrow kiezen. In tegenstelling tot de 3D wenkbrauw en de hairstrokes, wordt bij de ombré en powder techniek de hele wenkbrauw opgevuld. Het resultaat is een gradiënt effect dat zal helen tot een zachte poederachtige finish voor een zachte, opgevulde look. Het lijkt hierbij dus alsof je make-up ophebt. 3D wenkbrauwen en hairstrokes bootsen een wenkbrauw na die zo dicht mogelijk bij een natuurlijke wenkbrauw liggen.

   Nazorg

   Salons kiezen vaak voor een andere nazorg. Salon Narges hanteert een genezingstijd van zes tot negen dagen bij permanente make-up. Dit kan per huid verschillen, omdat je algemene gezondheid en je lichamelijke conditie een rol spelen. Heb je een behandeling gehad? Let er wel op dat zodra de korstjes eraf zijn gevallen, de kleur van de pigmentatie nog niet optimaal is. Je huid heeft nog drie á vier weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Zolang alle korstjes er nog op zitten mag je de wenkbrauwen niet nat maken en niet in de zon, sauna en het zwembad. Daarnaast mag je er niet aankomen of er make-up of crème opsmeren.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder