Alles wat je wilt weten over threading

Epileren met touwtjes, weetjewel

Wat betekent threading in wenkbrauwland? Door de verschillende termen is het soms lastig om bij te houden. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van Salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics, legt uit wat threading is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Threading

Threading is een ontharingsmethode uit Iran, India, Centraal- Azië en China. De laatste jaren is het ook een populaire methode in Nederland en andere Westerse landen. Treading staat beter bekend als epileren met touwtje.

Wenkbrauwen epileren met touw: wanneer wel en wanneer niet?

Threading zorgt voor een nog nauwkeurigere vorm van je wenkbrauw, omdat je ook de donshaartjes meeneemt voor een soft clean look. Het is dus een fijne methode voor mensen die een strakke wenkbrauw willen.

Een ander voordeel is dat de techniek 100 procent natuurlijk is. Dit betekent dat er tijdens de procedure geen kunstmatige waxen of chemicaliën worden gebruikt. Een nadeel is dat het enorm lastig is om zelf te leren. Je moet er vaak voor naar een salon. Daarnaast kan het pijnlijker zijn dan met een pincet epileren, omdat je meerdere haartjes tegelijkertijd weghaalt.

Threaden: hoe werkt het?

Bij threading wordt er een strak gespannen touw kruislings op de huid geplaatst. Het touw rolt horizontaal over je ongewenste haartjes. Daardoor worden ze op het kruispunt van de touwtjes tussen de touwtjes geklemd. Door de rollende beweging worden deze haartjes er vanuit de haarwortel uitgeplukt. Met threaden kun je in één keer hele rijen haren verwijderen in plaats van één voor één. Je hebt de handmethode, de mondmethode en de nekmethode. Vaak kiezen specialisten ervoor om de touwtjes tussen hun tanden te klemmen, omdat je zo het snelst en het meest nauwkeurig te werk kan gaan.

Hoe leer je epileren met touw?

"De meeste vrouwen die dit goed kunnen, komen uit Aziatische landen. Daar wordt het thuis aangeleerd of op beautyscholen uitgelegd. Sina, zelf van Afghaanse afkomst, heeft het van haar moeder geleerd. Haar tip: Je kunt het beste op de haartjes van je been oefenen, zodat je geen hap uit je wenkbrauw mist na een foute beweging. Daarnaast is het belangrijk dat je weet welke wenkbrauw er bij je gezichtsvorm past. Durf je het nog niet aan? Je kunt je wenkbrauwen ook shapen zonder direct met touw te werken.

Touwtje

Het touwtje is geen speciaal epileertouw, het gaat om de techniek die het doet. Het touwtje komt vaak van een bolletje garen. Sina koopt deze zelf voor één euro op de markt. "Ik werk met nylon, omdat dat een gladde stof is en de touwtjes hierdoor makkelijker over de huid glijden. Katoenen garen kunnen iets meer pijn doen tijdens het ontharen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder