Zo creëer je de perfecte smokey eye

Voor een speelse rock-'n-roll look

De tijdloze look die je altijd voor een feestje, festival of zelfs een doodnormale werkdag (mocht je daar 's ochtends tijd voor hebben) kunt maken: de smokey eye. Een absolute klassieker die iedereen mooi staat. Maar hoe creëer je nu de perfecte smokey eye?

Celine Bernaerts, de make-up artist van Yves Saint Laurent Beauté, laat je precies zien hoe je dat doet. In de video gaat zij samen met topmodel Isadee Jansen de challenge aan: hoe maak je zelf Rock-'n-roll eyes in vier stappen?

 1. Kohlpotlood
  De belangrijkste stap van de smokey eye, volgens Celine Bernaerts: het gebruiken van een kohlpotlood, voor een goede basis en pigmentatie. Extra fijn aan een kohlpotlood: het is makkelijker te blenden dan oogschaduw of eyeliner. Én je kunt de gewenste vorm aanzetten zonder dat je meteen harde lijnen maakt.

  Product:
  Dessin du Regard Kajal Eyepencil

 2. Oogschaduw
  De oogschaduw gebruik je om het kohlpotlood vast te zetten, zodat deze niet uitloopt en de hele dag goed blijft zitten. Je kunt eventueel met verschillende oogschaduwkleuren spelen, maar zorg ervoor dat je de donkere kleuren aan de buitenkant en de lichtere kleuren aan de binnenkant van je ooglid gebruikt.

  Product: Couture Palette Nr. 13 Nude

 3. Mascara
  De eeuwige struggle: hoe breng je mascara aan zonder dat het op je oogleden komt? De truc is om je naar beneden te kijken terwijl je mascara opdoet. Zorg dus altijd dat je een spiegel hebt die je vast kunt houden, zodat je omlaag kijkt.

  Product: Mascara Volume Effet Faux Cils

 4. Perfectioneren
  Je bent bijna klaar. Werk waar nodig je smokey eye bij met een nat wattenstaafje. Daarna kun je een coverstick gebruiken op de plekken waar je oogschaduw stopt. Zo heb je een scherpe afgewerkte rand en meteen een mooie glow.

  Product: Touche Eclat High Cover Stylo Concealer

  Klaar! You look smokin'.


  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder