Eerste Hulp Bij (Wenkbrauw)Ongelukken

"De kapper ging aan de haal met een scheermes en haalde mijn halve wenkbrauw eraf"

wenkbrauwen-tips-tricks
Matteo Volta

Deze zaterdag en zondag staan volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Voor de meest inspirerende talks, masterclasses en tutorials moet je op het Instagramkanaal van Glamour zijn.

Heb je het over de nieuwste beautyproducten en –trends, dan is Glamour’s Zoé er als de kippen bij.
 Deze beauty-enthousiast neemt je graag mee in haar zoektocht naar de allerfijnste producten.

Bushy brows

Bushy brows als Brooke Shields en Lily Collins zijn al tijden favoriet, al leken de ultradunne ‘90s wenkbrauwen even de comeback te maken waar niemand op zat te wachten. Zelf ben ik fan van het eerst genoemde. Collega J. heeft een paar om jaloers op te zijn, helaas gaat die vlieger voor mij niet op. Niet alleen zijn ze niet vol, door de opstandige haargroei (lees: de haren groeien alle kanten op) krijgt het begrip bushy brow een heel andere lading. Om de haren te temmen, heb ik al het een en ander geprobeerd – wat vaker resulteerde in een ongekende wenkbrauwfail dan in een grandioos succes.

Zien: zo moet je je wenkbrauwen shapen

De keer dat ik naar de kapper ging om mijn buzz cut bij te werken, bijvoorbeeld. En diezelfde kapper aan de haal ging met een scheermesje en onaangekondigd de helft van mijn rechterwenkbrauw weg schoor. "Ja doe die linker dan ook maar", mompelde ik verstomd. Hij verzekerde me dat het een goede look was. Ik dacht daar zelf anders over. Het duurde een eeuwigheid voordat ze weer waren aangegroeid. Niet veel later ging ik opnieuw de fout in. Deze keer liet ik mijn wenkbrauwen in een opwelling waxen. Het resultaat? Een permanent verbaasde blik. Missie gefaald. Alweer. Je zou denken dat drie keer scheepsrecht is. Laten we bij het politiek correcte verhaal blijven en ervan uit gaan dat dat ook het geval was.

'De kapper haalde mijn halve wenkbrauw eraf met een scheermes'

Vriendin H. stelde na het debacle voor om mijn wenkbrauwen te laten threaden, (ontharen met zo’n touwtje, weet je wel) want daar zweert ze bij. Met enigszins samengeknepen billen nam ik plaats in de stoel en liet ik de wenkbrauwdame mijn Pinterest-map vol wenkbrauw-inspo zien. Ik sloot mijn ogen en liet haar haar ‘magic’ op me uitoefenen. Ik hoorde hoe de haren uit mijn wenkbrauwen getrokken werden en probeerde de grimas op mijn gezicht in bedwang te houden. Of het pijn deed, vroeg ze zich bezorgd af. “N-nee”, kreeg ik nog net over mijn lippen. Het resultaat mocht er deze keer wezen. Thank god.

Wenkbrauwen bijtekenen? Zo doe je dat

Gezien ik mijn fair share aan fails heb gehad, moest ik wel experimenteren met een heel scala aan producten om enigszins oké voor de dag te komen. Voor het invullen van je wenkbrauwen zijn er echter wel een aantal basisprincipes. Let’s break them down, zodat je precies weet wanneer je wat moet gebruiken.

Een van de meest underrated producten op gebied van wenkbrauwen zijn primers. Toch kun je hiermee je wenkbrauwen zonder al te veel moeite voller laten lijken, heb ik gemerkt. Je brengt als het ware een laagje aan over de haartjes. Dat niet alleen; deze primers helpen ook de olie van de huid en het haar te absorberen, waardoor je wenkbrauwproducten langer blijven zitten en de kleur beter tot z’n recht komt. Je kunt allerlei soorten producten gebruiken om je wenkbrauwen van kleur te voorzien, maar weinig producten bieden de precisie van een wenkbrauwpotlood. Je wil heel lichte stroken gebruiken die de eigen wenkbrauwharen nabootsen. Wees geduldig en neem vooral de tijd voor het meest realistische resultaat. Wenkbrauwpoeders zijn op hun beurt perfect voor het invullen van dunne of lichte wenkbrauwen. De poeder creëert een schaduw onder het haar van de wenkbrauwen, waardoor ze voller en meer gedefinieerd lijken. Let wel: het is heel belangrijk om de juiste kleur (niet zwárt, maar donkerbruin) en de juiste kwast hiervoor te gebruiken.

Wenkbrauwgel kun je zien als een haarspray voor je wenkbrauwen. Het helpt de haren op hun plaats te houden en zorgt heel eenvoudig voor een verzorgde look. Pomades verschillen van de gels doordat ze de haren niet zo stevig fixeren, maar in plaats daarvan de textuur en definitie benadrukken en ook wat houvast bieden. Een aantal van mijn favorieten, shop je hieronder.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder