My-lips-but-better is dé beautyhit van het najaar

Simpel, maar toch stijlvol

beautylooks-london-fashionweek
Getty Images

Heb je het over de nieuwste beautyproducten en –trends, dan is Glamour’s Zoé er als de kippen bij.
 Deze beauty-enthousiast neemt je graag mee in haar zoektocht naar de allerfijnste producten.

De transparante lipgloss is dit najaar een blijvertje

Nu London Fashion Week officieel is afgelopen en de Milanese modeweek van start is gegaan, zitten we inmiddels op de helft van het Fashion Month extravaganza. Het zijn echter niet de spring/summer ’20 modetrends die ruimte in beslag nemen in mijn fotorol. Nee, het zijn – hoe kan het ook anders – de beautylooks.

Tijdens New York Fashion Week zagen we de meest uiteenlopende beautylooks voorbijkomen; van zwoel en vampy tot neon punkrock bij onder andere Helmut Lang, Pyer Moss en Jeremy Scott. Hoewel het najaar en een donkere vampy lip hand in hand lijken te gaan, bewijzen Burberry, Victoria Beckham en Erdem tijdens London Fashion Week dat de neutrale look met heldere of 'my-lips-but-better' lipgloss een blijvertje is en werkelijk niemand misstaat.

beautylooks-london-fashionweek
v.l.n.r: Burberry - Victoria Beckham - Erdem
Getty Images

Zelf ben ik fervent liefhebber van een mooie statement lip, maar ik kan mijn geluk niet op nu de gegloste toet weer terug is van weggeweest. Niet zo lang geleden vertrouwde ik mijn gezicht toe aan make-upartist Gene Dorian. Hij bracht een full face of make-up aan en als finishing touch voorzag hij mij van een, zoals hij dat zelf liefkozend noemde, Toni Braxton lip (Charlotte Tilbury’s Lip Cheat lipliner in Hollywood Honey en de Collagen Lip Bath in Peachy Plump, echt súpermooi en complimenten gegarandeerd).

Het aanzicht van de ultra shiny lippen bracht me weer even terug naar vroeger. De tijd dat mijn beautylook bestond uit zwart omlijnde ogen dankzij een kohlpotlood, de Great Lash mascara van Maybelline (cultklassieker!) én mijn kostbaarste beautybezit: de Lancôme Juicy Tube Ultra Shiny Lipgloss die onmisbaar was in mijn limegroene Von Dutch-tas. In kleur Melon 22, om specifiek te zijn. Hij shinede als geen ander, had een subtiel glittertje en had daarnaast ook een fruitige smaak. De glanzende gloss gaf me een confidence boost (en zorgde ervoor dat de aandacht niet werd gevestigd op die vreselijke panda-ogen); ik had het gevoel dat de wereld aan mijn 15-jarige voeten lag.

Nu ik deze lipgloss zelf kan veroorloven en niet meer in de beautystash van mijn zus hoef te graaien, kun je je voorstellen hoe erg ik ontdaan was toen ik erachter kwam dat deze pareltjes, in Nederland, discontinued zijn (please bring them back, Lancôme). Maar goed, dat mag de pret niet drukken, want the glow must go on. Speciaal daarom: acht alternatieven met een schitterende glans die minstens zo mooi zijn en je lippen ook op een subtiele manier laten spreken. Speciaal van mij, voor jou.

toni-braxton-look
Giphy

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder