Zó blijft je rode lippenstift de hele dag zitten

Perfectie hoeft niet moeilijk te zijn

Bijtekenen, inkleuren, afhappen en poederen. Met deze tips weet je hoe je je mond het beste verzorgt en het mooist rode lippenstift aanbrengt.

Rode lippenstift aanbrengen

 1. Lippen hydrateren
  Ook je lippen hebben baat bij goede hydratatie, bijvoorbeeld met een lippenbalsem. Zijn ze droog, doe dit dan voor je met opmaken begint. Bij velletjes kun je de lippen licht scrubben. Gebruik een tissue om overtollige balsem weg te halen.
 2. Lippen omlijnen lippotlood
  Met een lippotlood, in een tint dat dicht bij jouw rode kleur lipstick past, teken je de contouren van je mond. Die kun je waar nodig aanpassen, om de vorm zo gelijkmatig mogelijk te maken. Kleur de lippen in met lipstick.
 3. Lippotlood blenden
  Om de lipcontouren wat te vervagen, kun je een wattenstaafje nemen en zacht langs de randen gaan. Zo houd je het natuurlijk.
 4. Afhappen en poederen
  Pak een tissue en hap de overtollige lipstick af. Breng een dun laagje poeder aan.
 5. Stiften
  Breng hierover de tweede laag rode lipstick aan. Voilà, een intens rode mond.

  This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

  Lipliner hoe te gebruiken

  Al ging het mis in de eighties, je kunt van alles met een lippotlood. Hoog tijd voor eerherstel!

  1. Nude look
   Met een lippotlood in de kleur van je eigen lippen kun je een prachtige nude look maken door je lippen helemaal in te vullen en daar kleurloze lippenbalsem over aan te brengen.
  2. Shapen
   Met datzelfde potlood kun je de vorm van je lippen aanpassen. Handig wanneer je mond niet helemaal symmetrisch is of wanneer je bijvoorbeeld je bovenlip groter wilt laten lijken. Je tekent er gewoon een millimeter bij en kunt eventueel het effect verzachten met een lipstickkwastje. Het omgekeerde kan ook, met een camouflagepotlood in de kleur van je huid.
  3. Egaliseren
   Veel mensen hebben een lichtere onderlip. Met een potlood dat bij de donkerste lip past, kun je de lichtere lip aanpassen voordat er lipstick overheen gaat. Zo wordt je mond mooi egaal rood.
  4. Houvast
   Een liplijntje geeft lipstick en -gloss ‘houvast’: het voorkomt ‘uitloop’ in kleine rimpeltjes. Ook in dit geval is een potlood in de kleur van je eigen mond ideaal.
  5. Kleur aanzetten
   Je kunt een lippotlood ook gebruiken nadat je lipstick hebt aangebracht, bijvoorbeeld om de kleur krachtiger te maken of de vorm iets aan te passen. Daarbij volg je de buitenrand met het potlood. Het maakt niet uit of de kleur exact dezelfde roodtint heeft, want door de was in de lipstick vermengen de kleuren vanzelf.
  6. Volle lippen
   Voor die perfecte selfie met uiterst zwoele, rode pruillip grijp je naar het meest seksloze object uit je beauty-stash: de tandenborstel. Daarmee kun je namelijk ook je lippen borstelen, wat ze beter doorbloedt en dus voller maakt. Een borstel met harde haartjes geeft een zichtbaar effect. Let wel, dit effect is tijdelijk! Liever een look die langer meegaat? Breng een nude lippotlood of concealer aan in het midden van je lippen. Blend met de rest van je lippen en maak af met een nude lipgloss over je hele mond. Zo accentueer je het middelste gedeelte van je mond – wat de illusie wekt van volle lippen.

   Shop de mooiste rode lipstick


   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder