'Baking powder' is de nieuwe make-up trend van nu

Kylie Jenner en Kim Kardashian zweren bij de techniek

2014 MTV Video Music Awards - Red Carpet
Larry BusaccaGetty Images

Er bestaan inmiddels zo veel make-up trends, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Don't worry, wij houden de laatste beautytechnieken gewoon voor je bij, en delen ze met alle liefde. De nieuwste trend in beautyland - die langzaam van de professionals naar de 'amateur make-up liefhebbers' gaat - is baking powder, oftewel losse poeder.

Baking is de beauty-trend van dit moment

Baking is een techniek die veel makeup-artists gebruiken om het gezicht strakker te contouren, de make-up langer te laten zitten en een extra mat effect te creëren. De techniek komt oorspronkelijk van de drag community, maar je ziet het ook bij celebs als Kylie Jenner en Kim Kardashian, die zweren bij de techniek.

Kylie legt in een tutorial het effect van baking uit: “als je je gezicht baked, dan trekt de poeder als het ware in je huid.” De baking powder is wit en highlight de plekken die je naar voren wilt halen op een subtiele manier. “Het shapet mijn gezicht,” aldus Kylie. Je kunt het aanbrengen van de losse poeder zien als een aanvulling op de bronzer, of een frissere en natuurlijkere vervanger van shapen met een donkere kleur.

Hoe werkt het baken?

 1. Voordat je kunt baken, voer je eerst je eigen skin care-routine uit. Hierna breng je de foundation, concealer, bronzer en eventueel wat normale poeder aan.

 2. Een handig trucje om het effect van baken iets subtieler te maken, is om niet direct met je kwast of Beautyblender in de pot losse poeder te gaan, maar om eerst een kleine hoeveelheid poeder te scheiden. De meesten losse poeders hebben een soort zeef boven de pot hangen. Hiermee kun je de poeder op z'n kop houden, zonder dat de hele inhoud eruit vliegt. Door zachtjes op de bodem van de pot te tikken komt er slechts een kleine hoeveelheid poeder uit de pot, die je in het dekseltje kunt laten vallen.

 3. Neem met een Beautyblender of een stevigere poederkwast (net wat jij fijn vindt) een beetje van het product en breng het aan onder de ogen, onder de jukbeenderen en eventueel een beetje onder de neus. Laat de poeder hierna even ‘intrekken’ en doe intussen de rest van je make up.

 4. Na ongeveer vijf à tien minuten kun je de losse poeder van je gezicht vegen. Gebruik hiervoor een grote, schone poederkwast.

  En voilà, je hebt een gematteerde, frisse look en subtiele contouren.

  Shop hier de fijnste losse poeders:

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder