Game of tones: zo vind je make-upproducten die bij je ondertoon matchen

Warm, koel of toch neutraal?

Hair, Face, Hairstyle, Chin, Eyebrow, Forehead, Beauty, Lip, Head, Cheek,
JULIA MARINO

Het spijt me om het je te moeten zeggen, maar de kans is groot dat je op dit moment de verkeerde kleur foundation draagt. Er zijn ontelbare liquid foundations, gezichtspoeders en concealers en blushes out there, allemaal in verschillende formules, finishes en natuurlijk in talloze verschillende kleuren. Helemaal niet zo gek dus als je het spoor bijster bent en nog niet ‘de perfecte’ matches hebt gevonden bij jouw huid. Maar no worries, wij helpen je graag in de zoektocht naar de perfecte foundation.

De ondertoon van je huidskleur

Ten eerste is het ontzettend belangrijk om te weten wat de ondertoon is van jouw huidskleur, want deze verschilt van je 'daadwerkelijke' huidskleur. Zoals je weet, zijn niet alle ‘lichte’ of ‘donkere’ huidskleuren hetzelfde. Er bestaat zoiets als een ondertoon. Anders dan je huidskleur, blijft de ondertoon in de winter en zomer dezelfde kleur.

De juiste foundationtint, begint bij het bepalen van de ondertoon. Wij maken onderscheid tussen drie verschillende ondertonen, namelijk: een huid met een warme ondertoon, een huid met een koele ondertoon en een huid met een neutrale ondertoon.

Zo kom je erachter wat voor ondertoon je hebt

Onder een warme ondertoon verstaan we een gele, gouden of peachy kleur. Een koele ondertoon heeft roze en blauwe accenten. De neutrale ondertoon ligt er eigenlijk precies tussenin. Vind je het lastig om te bepalen wat voor ondertoon je hebt? Houd dan een wit velletje papier half voor je gezicht, dan is het makkelijker om te zien of je huid er wat roze (koel) bij is, of meer geel (warm) bij is. Je kunt je ondertoon ook bepalen door de gouden en zilveren sieraden bij jezelf om te doen. Zilveren sieraden staan het mooist bij een koele ondertoon en gouden bij een warme ondertoon. Staat het je beiden even goed? Congrats, jij hebt een tamelijk makkelijke ondertoon, neutraal dus.

Make-upproducten voor een warme ondertoon

Als je een warme ondertoon hebt, moet je dus producten zoeken die, net als je huidskleur, een beetje goud, geel, of oranje (peachy) ogen. Bij een warme skintone is het ook mooi om een oranje/bruine blush te gebruiken, of een product met een gouden gloed erin.

Make-upproducten voor een koele ondertoon

Als jouw huid een koele ondertoon heeft match je het beste bij ‘roze' en 'rode’ make-upproducten. Laat de oranje/gouden blushes even voor wat het is, en kijk eens hoe mooi jouw cheeks uitkomen met een roze blush met zilveren accenten erin. Probeer met het uitkiezen van een bronzer ook niet voor een te ‘oranje’ kleur te gaan, maar meer voor een soort lichte contour-kleur.

Make-upproducten voor een neutrale ondertoon

Bij een neutrale huidskleur moet je niet voor extreme ‘gele’ of ‘roze’ producten kiezen. Jouw huidskleur zit tussen warm en koel in, maar pas op; veel mensen met een neutrale huidskleur neigen naar warm gekleurde producten, dit kan ook té bronzy zijn bij jouw huidtype.

Tip: je kunt je producten nooit genoeg testen voordat je het koopt. Dus swatch erop los of laat het product door een artist uit de winkel aanbrengen. Shop je online? Kijk dan of je reviews kunt vinden waarin eerdere klanten vertellen of de kleur van het product overeenkomt met de foto.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder