Alles wat je wilt weten over microblading

Wat is het verschil met wenkbrauwen tatoeëren en welke methode is beter voor mij?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende termen als het om het pigmenteren van je wenkbrauwen gaat. Niet gek dus, dat je het soms niet helemaal kan volgen. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics, legt je uit wat microblading is.

Je kunt semi permanente make-up het beste onderverdelen in manueel (microblading) en machinaal (tatoeëren). Binnen deze twee vormen van semi permanent pigmenteren vallen de technieken 3D wenkbrauwen, hairstroke , ombre, poeder- en schaduwwenkbrauwen.

stamboom over semi permanente make up
Glamour

Wat is microblading?

Terug naar manueel, oftewel microblading. Deze behandeling staat in Nederland bekend als 'de mesjestechniek'. De semi permanente pigment wordt hierbij handmatig in de huid aangebracht. Met een mesje worden er oppervlakkig, fijne sneetjes in de huid gemaakt. Nadat de huid open is gemaakt, wordt de pigment er ingewreven. Microbladed wenkbrauwen zijn heel natuurgetrouw, omdat de 'strokes' subtiel worden gepigmenteerd.

Verschil wenkbrauwen tatoeëren

Tot voor kort kon microblading veel fijnere slagen produceren dan de machinemethode. Daarom is microblading de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Toch is het nu door de vooruitgang in technologie en de nieuwe 'nano'-naalden mogelijk geworden om fijne, natuurlijke stokes te maken met een tatoeëerapparaat. Daarom wint de machine het tegenwoordig weer aan populariteit van de microblading techniek.

Wenkbrauwen microblading

Als je gezegend bent met relatief volle wenkbrauwen, dan is microblading een geschikte optie. De techniek leent zich goed voor het opvullen van kleine hapjes. Op deze manier zorgt de microblading behandeling ervoor dat je 's morgens je wenkbrauwen niet meer hoeft in te kleuren. Als jij je wenkbrauwen opvult middels microblading, dan zul je de getekende haartjes lastig van echt kunnen onderscheiden.

Nadelen microblading

Helaas heeft microblading nadelen. Hieronder somt Sina deze voor je op.

 • Microblading is niet geschikt voor de vette huid, omdat de kans groot is dat de pigment sneller door de vette huid wordt afgestoten. De vette huid kan er ook voor zorgen dat het pigment onder de huid uitloopt waardoor de hairstrokes niet meer fijn en strak zijn.
  • Deze techniek is af te raden bij de oudere huid. Pigment hecht zich aan collageen. Je huid heeft minder collageen naarmate je ouder wordt. Hoe minder collageen er in de huid zit, des te sneller je wenkbrauwen vervagen en des te minder scherp de haartjes eruit komen te zien.
  • Bij deze techniek wordt door de sneetjes, bewust schade aan je huid aangebracht. Als je dit met handkracht doet, richt je meer schade aan dan met een naald die oppervlakkige gaatjes prikt. De kans op littekens is daardoor groter.
  • Microblading is handwerk. De kans op kleine foutjes is daarom groter dan bij een machine.
  • De pigment met microblading vervaagt vaak sneller dan machinaal. Machinale pigmentatie wordt iets dieper gezet. Uiteraard verschilt dit per behandeling en per persoon.

   Let op professionaliteit

   Ondanks de nadelen, kun je met microblading mooie resultaat krijgen. Er zijn bekwame microbladers die uitstekend werk leveren met deze methode, maar het vereist een enorme vaardigheid. Omdat de behandeling tegenwoordig erg populair is, hebben veel 'specialisten' alleen een microbladingcursus van slechts 1 of 2 dagen gevolgd. Ga je voor microblading? Check eerst het portfolio van deze persoon en ga af op reviews.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder