Alles wat je wilt weten over (zelf) wenkbrauwen verven

Volg dit stappenplan van een wenkbrauwspecialist en doe het zelf

Wil jij je wenkbrauwen meer laten spreken? Dan is wenkbrauwverf een uitkomst. Je kunt daarbij kiezen voor twee verschillende opties; namelijk een gewone verf of henna. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics vertelt hoe je dit het beste kunt doen.

Gewone wenkbrauwverf

Met de gewone wenkbrauwverf geef jij je haren kleur. Doordat de lichte haartjes geverfd worden, lijkt je wenkbrauw voller. De eerste dag zal de huid onder je wenkbrauw ook gekleurd zijn, hierdoor lijken ze nog voller. (Helaas) gaat deze verf na een wasbeurt al snel van je huid, en zul je zien dat de 'gaatjes' weer zichtbaar zijn. Een nadeel van wenkbrauwverf is dat het met zo'n één tot drie weken relatief kort blijft zitten. Een voordeel van wenkbrauw is dat het een product is dat je makkelijk thuis kunt gebruiken.

Henna verf voor wenkbrauwen

Henna is daarentegen voor de gevorderden. Hennaverf is een dikke pasta die niet alleen de haren verft, maar ook de huid mee kleurt. Het effect is een intensievere kleur. Met henna kunnen gaatjes wél opgevuld worden en dus lijken ze een stuk voller dan met gewone verf. Let wel op dat henna langer aan de huid hecht. Mocht het dus niet helemaal lukken, dan loop je langer rond met een minder mooi resultaat.

Geverfde wenkbrauwen voor en na

vrouw met behandelde wenkbrauwen
Henna wenkbrauwen voor en na
Sina Hashemi

Kiezen van het juiste product

Refectocil is een fijn verfproduct waar je thuis je wenkbrauwen mee kunt verven. Deze wordt vaak geleverd met een ontwikkelingsvloeistof. Zorg er altijd voor dat je je wenkbrauwen altijd eerst shaped of epileert, voordat je begint met het verven. Let op dat je nooit gewone haarverf gebruikt. Je wenkbrauwharen en omliggende huid zijn kwetsbaarder dan je hoofdhuid en -haren. Ben je gevorderd en wil je aan de slag met henna? Sina's voorkeur gaat uit naar de supercillicum brow henna omdat het natuurlijk is en vegan.

Tot slot is het belangrijk om de juiste tint te kiezen. Bij een te donkere kleur krijg je snel een strengere blik en bij een te lichte wenkbrauw kan hij 'wegvallen' tegen de tint van je huid.

Allergietest

Voordat je met wenkbrauwverf aan de slag gaat, is het aan te raden om zelf te testen of je allergisch bent. Smeer een klein beetje van het product op de binnenkant van je elleboog en plak hier een pleister overheen. Wanneer je na 24 tot 48 uur geen last hebt van het middel, dan ben je niet allergisch voor de stoffen in het product. Krijg je wel last, dan weet je dat het product niet geschikt is voor jou. Gelukkig heb je dan slechts een klein plekje met een allergische reactie, in plaats van gezwollen ogen of zelfs een gezwollen gezicht.

Wenkbrauwen (laten) verven

Stap 1

Zorg ervoor dat je de juiste producten en benodigdheden in huis hebt. Dit wil zeggen dat je de juiste kleur verf hebt gekozen én bijbehorende benodigdheden hebt zoals een oxidant, mengbakje, penseeltje, beschermingscrème (vaseline), wattenschijfjes, gezichtsreiniging en eventueel een tint remover. Zo kun je goed voorbereid aan de slag!

Stap 2

Zorg ervoor dat je huid schoon is en er geen make-up meer op je gezicht zit. Houd er rekening mee dat je de huid schoonmaakt met een reiniging zonder olie. Olie kan ervoor zorgen dat de verf niet goed pakt. Maak na het reinigen je gezicht droog.

Stap 3

Voor het voorbereiden van de verf, volg je de instructies op het doosje. Als de huid en haartjes gereinigd zijn, kun je beginnen met het mengen van de verf met een oxidant.

Stap 4

Breng de verf aan met een penseeltje. Probeer alle haartjes goed te bedekken met verf, verf met de haargroeirichting mee en tegen de haargroei richting in. Om te voorkomen dat de verf op de huid pakt, kun je een dun laagje beschermingscrème (vaseline) rondom je wenkbrauw aanbrengen. Wil je de huid mee laten kleuren? Smeer dik en druk het pigment via het penseel tegen de huid aan. Laat de verf 5 tot 10 minuten inwerken en check tussendoor of je haartjes niet te donker worden.

Tip: Zet een timer. Omdat je aan één wenkbrauw eerder begint, moet hierbij de verf ook eerder verwijderd worden. Zorg dat de inwerktijd bij de wenkbrauwen even lang is.

Stap 5

Verwijder de verf. Leg een vochtig wattenschijfje aan het begin van de wenkbrauw en veeg langzaam naar het uiteinde. Dit kun je net zo lang herhalen totdat de verf weg is. Mocht er toch een beetje verf op de huid gekomen zijn, dan kun je dit verwijderen met de Tintremover. Met de Tintremover kun je ook over de haartjes heen, want het haalt alleen de kleur van de huid en niet van de haren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder