Van glossy lippen tot neon: de 6 belangrijkste beautytrends van het Lente/Zomer 2020 seizoen

Rechtstreeks van de catwalk

Beauty shoot Glamour
Jasper Rens van Es

Met de jaarwisseling blikken we terug op 2019, maar blikken we ook vooruit op wat we kunnen verwachten van het nieuwe jaar. Op modegebied vinden talloze nieuwe ontwikkelingen plaats en poppen er nieuwe trends op, maar ook op beautygebied zijn nieuwe trends te bespeuren. Tijdens de afgelopen Lente/Zomer 2020 shows toonden modehuizen hun kijk op het voorjaar, dat resulteerde in glitter looks, glossy lippen en opvallende wenkbrauwen. Direct van de catwalk zijn dit de zes beautytrends die aankomend voorjaar het straatbeeld zullen bepalen.

1. All that glitters

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Lip, Beauty, Nose, Fashion, Cheek, Chin,
Imaxtree

Zoals bewezen door tal van shows tijdens verschillende fashion weeks, was de populaire HBO-serie Euphoria een inspiratie voor vele modehuizen. Het Euphoria-effect is hiervan het gevolg in de vorm van felle oogmake-up en vooral veel glitters. Van subtiele sparkles bij Off-White tot een overdose aan glitter en glam bij Valentino en Halpern.

2. Glossy lippen

Hair, Face, Fashion model, Hairstyle, Fashion, Lip, Beauty, Eyebrow, Blond, Model,
Imaxtree

Glanzende lippen maakten dit jaar al een comeback in de beautywereld, ook volgend jaar blijven glossy lippen een grote trend. Gespot op de catwalk van onder meer Chanel en Louis Vuitton, wordt duidelijk dat des te meer gloss des te beter is. Transparant of met kleur, ieders lippen zullen volgende zomer in glanzen in de zon.

3. Natural smokey eye

Hair, Face, Eyebrow, Fashion model, Hairstyle, Lip, Fashion, Beauty, Skin, Chin,
Imaxtree

De smokey eye staat al jaren aan de top als een van de meest gebruikte beautylooks aller tijden. In plaats van de klassieke zwarte variant, wordt er dit voorjaar plaats gemaakt voor een subtielere ooglook. De natuurlijke smokey eye leent inspiratie van de jaren '70 en bevat kleurtinten van bruin, koper en brons voor een warme en zachte afwerking. Gezien bij shows van onder meer Guy Laroche, Brandon Maxwell en Tom Ford.

4. Neon

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Fashion, Beauty, Lip, Skin, Head, Chin,
Imaxtree

Net zoals neon binnen de modewereld een opmars maakt, maakt het felle kleurenpallet ook op beautygebied veelvuldig een verschijning dit jaar. De trend staat parallel aan het Euphoria-effect, waar veel en vooral felle kleuren in beautylooks worden gebruikt. Van een neon eyeliner zoals gespot bij Helmut Lang tot oogleden vol met felle kleuren zoals gezien bij Anna Sui. Opvallende make-uplooks uit de jaren '80 maar dan met een moderne twist.

5. Au naturel

Face, Hair, Eyebrow, Chin, Hairstyle, Skin, Nose, Cheek, Forehead, Lip,
Imaxtree

Hoewel felle kleuren en veel gloss en glitter een comeback maken dit jaar, wordt er ook een sterke focus gelegd op de natuurlijke beauty looks met weinig tot géén make-up. Geen felle kleuren, scherpe contour elementen of glitters, maar in plaats daarvan een dewy en verzorgde huid met een nude kleurige lip en lichtroze blush.

6. Strong brows

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Beauty, Skin, Chin, Lip, Fashion, Fashion model,
Imaxtree

Opvallende wenkbrauwen is een trend die zich ook dit jaar blijft voortzetten. Grote en geaccentueerde androgyne wenkbrauwen bij Haider Ackermann of een opvallende sculpturale versie zoals gespot bij Mugler, wenkbrauwen zijn opvallender dan ooit. Het motto voor dit jaar is dan ook: the bolder the better.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up