Het aanbrengen van rode lippenstift: zo doe je dat als een pro

Een expert vertelt: zo krijg jij in een mum van tijd een 'retestrakke lip'

Het aanbrengen van rode lippenstift
Glamour

Vermijd je rode lippenstift omdat je het lastig vindt om 'm smetteloos aan te brengen? Make-up artiest en influencer Celine Bernaerts deelt haar experttips. Zo krijg jij in een mum van tijd zelf ook een 'retestrakke lip'.

Hoe breng je het beste rode lippenstift aan?

"Breng je rode lippenstift aan met een lippenseel. Ik trek zelf enorm strakke randen met de lip brush van Tush. Het penceel is ontwikkeld door een Nederlandse die al jarenlang in het vak zit en hem gebruikt op de set. Ondertussen loopt iedereen ermee rond. Het penseel is plat en breed, waardoor je niet te veel hoef te priegelen.

Is een lippenseel altijd nodig?

"Ik ben een perfectionist en ik wil dat mijn lippenstift retestrak is wanneer ik een felle kleur draag. Daarnaast is het een ritueel waar ik van geniet. Het aanbrengen van make-up is voor mij een heerlijk proces. Heb je geen zin in een penseel? Zorg er dan voor dat je lippotlood scherp geslepen is, dan kun je de rode lippenstift eventueel ook zonder penseel aanbrengen."

Wat is het belang van een lippotlood?

"Een lippotlood is niet per se nodig. Het kan wel handig zijn als je lijntjes in je lippen krijgt door huidveroudering. Het potlood heeft een drogere structuur, waardoor je de lippenstift binnen je afbakening houdt. En je kunt het dus als vervanging van je penseel gebruiken, zodat je toch een strakke lip krijgt."

Is er voor elke kleur lippenstift eenzelfde lippotlood?

"In Nederland nog niet, maar in Amerika is het aanbod veel groter. Men is daar veel meer met beauty bezig. Daar kun je 60 verschillende rode lippotloden van 3 merken vinden. Ik verwacht dat Europa uiteindelijk ook die kant op gaat."

Moet een lippotlood dezelfde of juist een andere kleur dan je rode lippenstift hebben?

"Dat is een persoonlijke keuze. Onthoud dat alles wat je donkerder maakt, naar achteren valt. Alles wat je oplicht, komt naar voren. Je kunt je onderlip optisch dikker maken door de rand donkerder te maken en het midden lichter.

M.A.C Cosmetics
Contourpotlood MAC Lipliner
M.A.C douglas.nl
€ 15,00

Zo creëer je een bollere vorm. Denk hierbij aan je tekenles van vroeger. Wanneer je een cirkel tekent en je wilt dat het een bal lijkt, dan maak je de randjes donkerder. Je gaat van tweedimensionaal naar driedimensionaal en creëert zo een optische illusie."

Hoe werk je rode lippenstift het beste bij?

"Dat is afhankelijk van wat voor rode lippenstift je draagt. Een liquid lipstick is droog en zal sneller van je lip verdwijnen. Een goed alternatief is tatouage couture lipstick van Yves Saint Laurent. Crème lipsticks dragen veel prettiger en 'zachter', maar die eet je er sneller af. Wel zijn ze makkelijker om bij te werken.

Yves Saint Laurent
Rouge Pur Couture
Yves Saint Laurent debijenkorf.nl
€ 27,30

Liquid lippenstift bijwerken

Breng een beetje lippenbalsem aan over je bestaande lippenstift. Een liquid lippenstift heeft een droge formule, waardoor je lipranden korrelig kunnen worden. De liquid lippenstift trek je eroverheen.

Crème lippenstift bijwerken

Draag je een crème lippenstift? Neem dan een lippotlood en de lippenstift mee. Het kan namelijk voorkomen dat je gedurende dag per ongeluk de helft wegveegt. Bij een crème lippenstift heb je geen lippenbalsem meer nodig.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe verwijder je rode lippenstift?

Philosophy Purity
Philosophy Purity
PHILOSOPHY iciparisxl.nl
€ 26,75

"Week het los met een oogmake-up remover, zodat je het er gemakkelijk afspoelt. Ik vind de Purity van Philosophy heel fijn. Zorg dat je de lippenstift zachtjes verwijdert. Schrobben met een handdoek is niet goed. Ik raad het gebruik van make-up remover doekjes ook af. Daar zitten allerlei oliën in, waardoor je huid of lippen nooit honderd procent schoon worden."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder