Welke rode lippenstift past bij mij?

Een professional legt uit hoe je tanden witter lijken én welke lipstick geschikt is voor je huidtint

Celine Bernaerts met rode lippenstift
Celine Bernaerts

Het blijft voor de meeste van ons nog een tikkie spannend, zo'n felrode lippenstift aanbrengen. Toch kan het je look én nog belangrijker je zelfvertrouwen, een enorme boost geven. Make-up artiest en online content creator Celine Bernaerts helpt je op weg bij de zoektocht naar jouw perfecte rode lippenstift.

Rode lippenstift tegen gele tanden

"Wil jij je tanden optisch witter doen lijken? Vermijd alle rode lipsticks met een warme ondertoon en ga voor een lippenstift met een koele ondertoon. De koele ondertoon heeft een blauwe gloed, die je tanden witter doen lijken. Een universeel flatterende lipstick en de hit van dit decennium is Ruby Woo van M.A.C.

Je kunt lipsticks verdelen in die naar bruin toetrekken (warm), of die een roze ondertoon hebben (koel). Het verschil is met het blote oog lastig te zien. Wil je zelf testen welke ondertoon je lippenstift heeft? Breng de lipstick op de achterkant van je hand aan. Veeg het product uit en controleer of het meer naar roze of meer naar oranje neigt."

M.A.C
Retro Matte Lipstick
M·A·C debijenkorf.nl
€ 19,50

Rode lippenstift voor de gekleurde huid

"Heb je een getinte huid? Dan is de kans groot dat je wél wegkomt met een rode lippenstift met warme ondertoon of oranje tint. Een getinte of donkere huid heeft meer warmte in zich. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij contourproducten. Bij witte vrouwen kijk je naar een grijzige ondertoon, maar zodra je naar de medium of donkere huid gaat kijken, zijn deze producten veel warmer.

Toch geldt ook hier: welke huidskleur je ook hebt, er zijn altijd verschillende ondertonen. Of je nu naar olive skin types kijkt of naar een neutrale ondertoon in een donkere huid. Het is enorm persoonlijk, maar een rode lipstick met blauwe ondertoon werkt gek genoeg voor iedereen."

Ik zou echter niet te licht gaan en tóch voor een product met een koele ondertoon kiezen. Een mooi product is de liquid lipstick van Anastasia Beverly Hills.

Anastasia Beverly Hills
Ashton
Anastasia Beverly Hills douglas.nl
€ 27,49

Rode lippenstift voor de witte huid

M.A.C Cosmetics
Retro Matte Liquid Lipcolour
M.A.C douglas.nl
€ 24,50

"Ik zou voor een felrode kleur gaan. Hoe donkerder je gaat, hoe fletser je huid kan lijken. Een fijne lipstick voor de witte huid is de M.A.C Retro Matte Liquid lipstick in de kleur Fashion Legacy."

Rode lippenstift geschikt bij jouw haarkleur

"Ik zou bij een rode lippenstift altijd naar je huidskleur en de ondertoon van je huid kijken en niet vasthouden aan de haarkleur. Die kan namelijk variabel zijn wanneer je het kleurt. Een merk dat die gedachte uitdraagt is Clinique. Het beautymerk heeft de lijn Even Better Pop Lip, een collectie met nudes lippenstift, geïnspireerd op je foundationkleur. Dit bevestigt de gedachten dat je huidtoon de leidende factor is."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe kies je de juiste lippenstift in de winkel?

"Ga naar de winkel toe, breng de lippenstift aan, pak een handspiegel en ga naar buiten. Staat de lipstick goed in het grauwe Nederlandse weer, dan heb je gegarandeerd een winnaar gevonden!"

Voor welke lippenstift kun je kiezen als je rood normaliter te heftig vindt?

Kiehl's
Butterstick Lip Treatment SPF 30
Kiehl's debijenkorf.nl
€ 20,00

"Voor de mensen die rood willen proberen, maar rode lippenstift te heftig vinden is Kiehl's lippenbalsem een optie. De butterstick Lip Treatment Rose geeft je lippen een mooie subtiele gloed. Maar je kunt ook een beetje blush op je lippen deppen.

Rituel de Fille
Inner Glow Crème Pigment - Delirium
Rituel de Fille net-a-porter.com

Ik gebruik wel eens de cream blush Inner Glow Crème Pigment Delirium van Rituel de Fille. Die is knalrood, maar wanneer je het een beetje dept, is het niet te heftig."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder