Hermès lanceert allereerste beautycollectie (en die is sneller verkrijgbaar dan je denkt)

De hele lijn is geïnspireerd op de iconische Birkin bag en zijden sjaaltjes

Hermès beauty-collectie
Christian VierigGetty Images

Hermès komt voor het eerst in de geschiedenis met een beautylijn. Het Franse modehuis, vooral bekend van de iconische Birkin bag en zijden sjaaltjes, brengt 24 soorten lippenstift op de markt.

Eerste beautycollectie Hermès

De beautycollectie van het Franse modehuis bestaat uit een lijn lipsticks onder de naam Rouge Hermès. In totaal bevat de collectie 24 kleuren. Naast klassieke roze- en roodkleurige tinten bevat de collectie ook statement-kleuren als paars en oranje, allemaal afkomstig uit het kleurenarchief van het modehuis. Er is keuze uit lipsticks met zowel een matte als satijnen finish – de matte finish is geïnspireerd op de Birkin bag, en de satijnen finish op – je raadt het al – de populaire satijnen sjaaltjes van het modehuis.

Duurzaam

De beautylijn is daarnaast volledig duurzaam. Zo bevat de verpakking geen plastic en kan de lipstick opnieuw worden gebruikt dankzij het refill-systeem. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een nieuwe Hermès-lipstick kost namelijk $67 (60 euro), en een lipstick-refill $42 (38 euro).

Lancering

Lang hoeven we niet meer op de lancering van de collectie te wachten: vanaf maart zijn de lipsticks al verkrijgbaar. Ook is het idee voor een beautylijn niet eenmalig. Na de lancering van de lippenstift-lijn zal het modehuis elke zes maanden met een nieuw cosmeticaproduct komen.

Advertentie - Lees hieronder verder