Rode lippenstift: de beste make-up- en stijltips

Deze outfit- en make-upkeuzes matchen perfect met rode lippenstift

Chloé Moretz in hemelsblauw pak op straat en Sara Sampaio op de rode loper
Getty ImagesGetty Images

Make-up artiest en influencer Celine Bernaerts deelt haar make-up en stijltips bij rode lippenstift. Wil je meer weten over het aanbrengen van rode lippenstift? Lees hier hoe je rode lippenstift het beste aanbrengt en hoe je weet welke rode lippenstift het beste bij je past.

Welke make-up look is het meest geschikt bij rode lippenstift?

"Laat ik allereerst zeggen: doe je make-up zoals jij mooi vindt. Als jij blij bent met hoe je eruit ziet dan straal je dat ook uit. Zelfvertrouwen is het belangrijkste voor een geslaagde look. Persoonlijk vind ik het mooi als je een focuspunt kiest. Kies je ervoor om je lippen centraal te stellen? Dan zou ik ervoor kiezen om de ogen rustig te houden. Je kunt je blush wel iets sterker aanzetten. Ik zou je lippen niet laten concurreren met je ogen."

De klassiek rode lip

"Ik vind de klassieke look met een rode lipstick en een zwarte eyeliner mooi, maar ik vind het ook prachtig als je niks op de ogen aanbrengt. Je kunt ook voor een monochrome look kiezen door de lippenstift te combineren met een high up blush in dezelfde toon (ton sur ton). Een high up blush betekent dat je de blush wat hoger en wijder op je gezicht aanbrengt dan normaal."

Welke kleding zou jij adviseren bij rode lippenstift?

"Alles! Daarom is het zo’n klassieker. Rode lipstick past overal bij. Draag rode lippenstift bij een baggy grijs mannenpak of combineer je rode lip juist met een vrouwelijke cocktailjurk." Glamour's fashion editor Esmeralda vult aan dat een rode lip elke basic look een upgrade geeft."Los van de esthetiek, geeft het jezelf ook een sexy gevoel. Een rode lip is gelijk een look.

Beauty-hack: wallen wegwerken met rode lippenstift

"Ik ken het fenomeen, maar ik ben er geen voorstander van. Dit doe je alleen bij de diepste huidtonen op plekken waar de huid een beetje grijs of grauw lijkt. In elk ander geval kun je beter een skin corrector gebruiken. Wanneer je eenmaal een rode kleur op je huid aanbrengt, kun je deze bijna niet wegwerken. Tenzij je aan de slag gaat met een beautyblender en drie lagen full coverage foundation. Bij een witte huid is het onzin. Je ziet het vaak op social media, maar het werkt niet. Een liquid lipstick moet je helemaal niet gebruiken om je wallen mee weg te werken. Deze droogt je huid uit."

Last but not least

Heb jij je lippenstift naar je zin aangebracht én heb jij een geschikte look uitgekozen? Glamour leert je via het artikel zo blijft je rode lippenstift de hele dag zitten en de how to video hoe je de hele dag plezier kunt hebben van je look. Gebruik een van onderstaande lipsticks geselecteerd door professionals en het kan zeker niet meer verkeerd gaan!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder