Glamour test: rode lippenstift

Van Chanel tot Hema: welke rode lippenstiften komen het beste door de test?

Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Het is de Hollywoodster onder de lipsticks: de classic red. Kleine moeite, groots resultaat. Maar welke rode lippenstift is het beste? De Glamour-redactie sloeg aan het testen en oordeelde op een schaal van 1 tot 5.

Glamour test: rode lippenstift
Annemarie Kuus

Zoé, online editor

Givenchy Le Rouge Deep Velvet in Rouge Graine via De Bijenkorf € 37

En? “Ik draag heel vaak lippenstift, daarmee voel ik me meer put together. Maar rood? Dat zou ik toch eerder ‘s avonds dragen. Toch testte ik deze lippenstift zowel overdag als ‘s avonds. Hij heeft een matte look, met een koele ondertoon. Perfect voor mijn huid.

Givenchy
Le Rouge Deep Velvet - lipstick
Givenchy debijenkorf.nl
€ 37,00

In tegenstelling tot de meeste matte lippenstiften voelde deze niet droog en stroef aan, maar juist zacht en fluweelachtig. De lippenstift blijft heel goed zitten, ik bracht ’m met een lipliner aan en hoefde gedurende de dag amper bij te werken. Ook de verpakking is to die for. Ik kan niet anders zeggen: ik ben fan.”

Score

5
5

Glamour test: droogshampoo
Merel Daantje

Esmeralda, fashion editor

Chanel Rouge Allure in Rouge Spectaculaire 837 € 42

En? “Ik draag weleens lippenstift, maar meestal nude-tinten. Bij rode lippenstift heb ik al snel het gevoel dat mijn pukkeltjes meer opvallen, dus draag ik het alleen als ik volledig in de make-up ga. Maar deze klassiek rode lippenstift van Chanel ziet er zó mooi en chic uit, dat ik ’m met alle liefde wilde testen.

Chanel
Rouge Allure Intense lippenstift
ROUGE ALLURE debijenkorf.nl

Zodra ik de lippenstift ophad, merkte ik een enorme confidence boost. Ik voelde me een compleet nieuw persoon, en had opeens veel nieuwe inspiratie voor outfits. Het verbaasde me wat voor invloed het heeft op je gemoedstoestand. De lippenstift bleef supergoed zitten, droogde mijn lippen (ondanks de matte finish) niet uit, en de kleur is perfect. Hij is niet goedkoop, maar qua kwaliteit is-ie dat helemaal waard.”

Score

5
5

Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Laura, online editor

& Other Stories Paris Atelier Maquis de Nuit Lipstick € 19

En? “Mijn beautylook is redelijk minimalistisch. Enerzijds uit gemak, anderzijds omdat ik erg onhandig ben - lippenstift zit al snel op ongewenste plekken.

& Other Stories
Maquis de Nuit Lipstick
& Other Stories stories.com

De textuur van deze lipstick met fris, rood kleurtje is creamy en voelt heel hydraterend aan op je lippen.

Nadeel daarvan is dat het daardoor niet heel dekkend is, en ook vrij snel vervaagt. Mocht je fan zijn van de stained lip look, dan is dit een winnaar. Toen ik de lippenstift ophad, voelde ik me onmiddellijk meer dressed, ik kreeg veel complimenten. Een heerlijke ego-boost, dit zou ik vaker moeten doen!”

Score

3.5
5
Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Fleur, stagiaire marketing

L’Oréal Paris Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette € 14,99

En? “Ik ben een rodelippenstiftfan, dus deed ik graag aan deze test mee. Wanneer ik rode lippenstift draag, voel ik me heel vrouwelijk. Deze lippenstift heeft een matte look en blijft goed zitten.

L'Oréal Paris
L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction Lipstick 346 Scarlet Silhouette
L'Oréal Paris etos.nl
€ 14,99

Ik droeg ’m tijdens een avondje stappen, en kan zelfs bevestigen dat de lippenstift kiss proof is, haha. Sterker nog, de volgende ochtend zat-ie nog op z’n plek.

Enige minpunt was de kleur, die paste niet helemaal bij mij. Hij neigt een beetje naar oranje. Ondanks dat is deze lippenstift, zeker wat betreft de prijs, een dikke aanrader.”

Score

4.5
5
Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Martje, brand manager a.i.

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo 707 € 19,50

En? “Dit is niet voor niets een klassieker onder de rode lippenstiften, als je het mij vraagt is het de perfecte rode lippenstift. Hij blijft heel goed zitten, en door de vorm kun je ’m heel precies aanbrengen zonder dat je een lippotlood nodig hebt.

M.A.C Cosmetics
Retro Matte Lipstick
M·A·C debijenkorf.nl

De lippenstift voelt door de matte finish wel een beetje droog aan op je lippen, en brengt iets stroef aan. Tip: smeer eerst een laagje lippenbalsem op. Nadeel is dat ik het gevoel heb dat rode lippenstift oneffenheden in je gezicht benadrukt, ik zou ’m dus liefst alleen ’s avonds dragen.”

Score

4.5
5
Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Marieke, video editor

Gucci Make-up Rouge à Lévres Mat in #25 Goldie Red € 40

En? “De keren dat ik rode lippenstift heb gedragen, zijn op één hand te tellen, en hebben sowieso het daglicht niet gezien. Veel te gevaarlijk, het zit vaak binnen vijf minuten op mijn tanden, kin of neus. Toch testte ik de Gucci-lippenstift met plezier.

Gucci
Matte Lipstick
Gucci debijenkorf.nl
€ 38,00

De huls van de lippenstift is prachtig. En de kleur? Wow. Een prachtige fris-rode, matte lippenstift, die perfect bij mijn huid past. De lippenstift voelde zacht aan mijn lippen, gaf niet af en bleef urenlang zitten. De complimentjes die ik kreeg, waren ook mooi meegenomen. Ik geloof dat ik om ben, dit ga ik vaker dragen.”

Score

5
5

Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Nikita, junior brandmanager

Rimmel London Lasting Finish Extreme Lipstick in #520 Dat Red € 13,99

En? “Mij zul je niet snel met lippenstift zien. Ik hou er niet van, en mijn vriend ook niet. Hoe minder make-up, hoe beter. Toch leek het me leuk dit eens te testen.

Glamour
Rimmel London Lasting Finish Extreme Dat Red 520 Lipstick
rimmel london bol.com

Het viel anderen op, waardoor ik veel complimenten kreeg. Het stond me niet slecht, en je voelt je er sexyer door. Maar overdag rode lippenstift dragen? Nee. Ook vind ik dat het bij je outfit moet passen, ik zou het eerder ‘s avonds dragen.

De lippenstift voelde zacht aan, als een soort lippenbalsem. Hij bleef niet heel lang zitten, ik moest ’m af en toe bijwerken. Een pluspunt was dat mijn tanden er witter door leken! Voor de prijs is deze lippenstift zeker aan te raden.”

Score

4
5
Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Charlotte, fashion assistant

Rouge Dior Ultra Care in 999 Bloom € 38,50

En? “Over het algemeen ben ik geen fan van rode lippenstift, dus deze test vond ik best spannend. Omdat ik volle lippen heb, vind ik het er al snel gek uitzien bij mezelf. De Christian Dior-lippenstift kwam in een mooie rode huls, en heeft een hydraterende lippenbalsem in het midden.

Dior
Rouge Dior Ultra Care - lipstick
DIOR debijenkorf.nl
€ 40,00

Hierdoor bleven mijn lippen lekker zacht, maar na een tijd werden ze toch een tikkeltje droog. De lippenstift bleef heel goed zitten, ik hoefde ’m amper bij te werken. Eindstand: het is een heel goede lippenstift, maar heeft me niet kunnen overtuigen. Geef mij maar nude.”

Score

4.5
5

Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Daphne, video editor

NARS Audacious Lipstick in Carmen € 32

En? “Lippenstift is mijn ding. Mijn gezicht is niet compleet zonder lipstick, ik ga al sinds mijn zeventiende de deur niet uit zonder een lekker kleurtje op mijn lippen. Meestal draag ik roze, maar soms rood. Ik testte de NARS-lippenstift op kantoor, en daarna bij een etentje.

Nars
Audacious Lipstick - Limited Edition lipstick
Nars debijenkorf.nl

Qua textuur is deze heel romig en hydraterend, en hij brengt fijn aan. De kleur is voor mij een goede match. De lippenstift bleef redelijk zitten: een kopje koffie kon-ie prima aan, maar na het eten moest ik ’m wel even bijwerken. Ik vind het ook heel fijn dat NARS niet op dieren test. Deze lipstick zou ik zeker kopen.”

Score

4.5
5

Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Floortje, online stagiaire

HEMA Pure 75 € 3,50

En? “Deze test was voor mij een uitdaging, want ik draag nooit lippenstift. Ik besloot ’m op kantoor te dragen, lekker uit mijn comfortzone. De lippenstift voelde zacht en hydraterend aan, en blijft prima zitten. Je moet ’m alleen af en toe even bijwerken.

HEMA
moisturising lipstick Pure HEMA
HEMA hema.nl
€ 3,50

Van collega’s en vriendinnen kreeg ik veel complimenten, wat natuurlijk altijd leuk is. Ik kreeg zelfs een gratis dessert bij de lunch… zou het de lippenstift zijn geweest? Als ik heel eerlijk ben, had ik de lipstick van HEMA een stuk lager ingeschat, maar ik ben blij verrast. Aanrader!”

Score

4.5
5
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder