Beauty-hack: wallen wegwerken met rode lippenstift

Beauty-expert Celine Bernaerts geeft haar mening over de beautytrend

Illustratie van vrouw met rode lippenstift in haar hand
Glamour

Bevind jij je graag in de wonderende wereld van de online beauty? Dan heb je het fenomeen wallen wegwerken met rode lippenstift vast al eens voorbij zien komen. Het is een trend die veelvuldig besproken en getest is door Youtube-persoonlijkheden en op beautyblogs.

Glamour duikt in het fenomeen en vraagt beauty-expert Celine Bernaerts naar de veelbesproken beautyhack. Is het écht zo'n goede hack of is het een opgeblazen thema in beautyland?

Celine, heb jij wel eens over wallen wegwerken met rode lippenstift gehoord?

"Ja, het is een bekende beautytrend voor mij. Ik heb het zelf ook geleerd bij House of Orange, een bekend Nederlands agentschap."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Is het de ultieme tip om oneffenheden te corrigeren?

"Nee, ik ben zeker geen fan. Je kunt het in een enkel geval toepassen, maar dit kan alleen bij de diepste huidtonen en alleen op plekken waar een grauwigheid of grijzigheid in zit. In elk ander geval kun je beter met een skincorrector of werken."

Waarom ben jij er niet laaiend over?

"Rood is een kleur dat lastig weg te werken is, tenzij je met een full coverage foundation drie lagen aanbrengt met een beautyblender. Maar zonder deze drie lagen foundation krijg je de rode toon niet weg. Je kunt dus beter investeren in een goede foundation. Bij een witte huid is de beauty-hack wallen wegwerken met rode lippenstift helemaal onzin. Je ziet het regelmatig op social media verschijnen, maar het werkt niet."

En als je toch je wallen wil wegwerken met rode lippenstift?

"Doe het dan alleen met een crèmelipstick en gebruik nooit een liquid lippenstift. Dat laatstgenoemde droogt je huid uit. Vergelijk het met de werking van een concealer: je wilt ook niet dat een concealer mat opdroogt op je huid."

Pas jij het wel eens toe?

"Nee, eigenlijk zou ik het helemaal afraden. Er zijn zoveel producten die specifiek gemaakt zijn om je wallen weg te werken. Waarom doe je de moeite om met een rode lipstick aan de slag te gaan als je gewoon een fijne concealer kunt gebruiken?"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder