Tips die ervoor zorgen dat je foundation de hele dag goed blijft zitten

Met deze tips blijft je foundation de hele dag mooi

lancome-foundation-de-hele-dag
ROSDIANA CIARAVOLO

Dit artikel is in samenwerking met Lancôme tot stand gekomen.

Ik denk dat ik voor meerdere mensen spreek, wanneer ik zeg dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe make-upproducten die ervoor zorgen dat mijn make-up de hele dag goed blijft zitten. Glamour heeft voor jou een 5-stappenplan opgesteld die ervoor kan zorgen dat je make-up de hele dag on fleek zit!

Zo blijft je foundation de hele dag goed zitten

 1. Moisturize!
  Een goed begin is het halve werk; als eerst is het wenselijk om je huid te verzorgen voor je make-up aanbrengt. Elke huid heeft baat bij een moisturizer, omdat het zorgt dat de huid extra vocht binnenkrijgt. Veel mensen in Nederland hebben last van een vochtarme huid, niet te verwarren met een droge huid. In tegenstelling tot laatstgenoemde, kan een vochtarme huid voorkomen bij zowel droge en vette(re) huidtypes en ben je hierdoor ook vaak vatbaarder door invloeden van buitenaf (lees: het wisselvallige Nederlandse weer). Heb je last van een vochtarme huid? Dan ben je gebaat bij producten met een hydraterende factor; deze zorgen ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt. Wanneer er een SPF in zit is het nog éxtra fijn, want zelfs met foundation op kun je verbranden. De Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing SPF 15 Cream komt als geroepen.

 2. Primer is the key
  Als je wil dat je make-up de hele dag goed op z'n plek blijft zitten is het aanbrengen van primer een must! De Prep & Matte Primer van Lancôme is voor een make-uplook die de hele dag moet blijven zitten echt top. Zoals de naam impliceert, is het een matte primer die ervoor zorgt dat je gezicht niet gedurende de dag gaat glimmen en het zorgt ervoor dat de poriën worden verkleind. 3. Foundation
  Het belangrijkste uit het hele rijtje is natuurlijk de foundation zelf. Je wilt het liefst een foundation die lang en comfortabel blijft zitten, want zeg nou zelf; je wilt niet het gevoel hebben dat je een masker op hebt. Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation biedt tot 24 uur optimaal comfort zonder dat je iets bij hoeft te werken. De foundation is waterproof, vochtbestendig en transpiratie vrij. De formule van de foundation is zo gemaakt dat het je gezicht mat houdt, maar je géén maskereffect creëert. Het meest belangrijke nog is dat de foundation de huid laat ademen.

  Vaak heb je met foundations het probleem dat er niet de juiste kleur voor je tussen zit. Lancôme heeft er daarom bewust voor gekozen om 40 verschillende tinten uit te brengen, zodat er voor elke huidskleur een passende foundation is.

 4. Settingpowder
  Na de foundation wil je, je foundation locken. Dit kun je het best doen door middel van baking. Dit zorg je ervoor dat de foundation goed blijft zitten. Je moet hierbij losse poeder op je gezicht aanbrengen (de T-zone belangrijkst) zónder het uit te blenden. Vervolgens kun je dan verder met de rest van je beautyroutine. De poeder heeft dan even de tijd om te kunnen 'baken' en vervolgens kun je het uitvegen. De poeder zorgt er dan voor dat het de foundation vast heeft gezet. De Lancôme Long Time No Shine Loose Setting Powder is daarom je beste vriend!

 5. Settingspray
  Last but not least: fixing spray - een cruciale stap in je routine. De finishing touch aan je look zorgt ervoor dat jij jouw make-up de hele dag kunt rocken. De Fix It Forget It gezichtsspray van Lancôme zorgt ervoor dat het de huid beschermt tegen stoffen van buitenaf. Het geeft de huid het ultieme gevoel van licht- en frisheid, en zorgt ervoor dat de make-up 24 uur lang perfect blijft zitten.

  Dit artikel is in samenwerking met Lancôme tot stand gekomen.


   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io